Lejárt a személyim két és fél éve, holnap megyek újat csináltatni. Számíthatok pénzbírságra?
szerintem nem, de ha nem hosszabbítod, akkor nem fognak születési anyakönyvi kivonatot kérni? Nem biztos, csak nekem úgy rémlik, hogy ha lejárati időn belül hosszabbítod akkor elég a régi személyi, ha már lejárt, akkor kell még más papír is...
Bírságról nem hallottam.
Személyazonosító igazolvány cseréje:
Az érvényességi idő lejárta előtt 60 nappal lejárt.
Személyi igazolvány lejárta előtt max. 60 nappal kérhető:
személyi igazolvány, születési anyakönyvi kivonat, nőknél házassági anyakönyvi kivonat, személyi számot tartalmazó hatósági bizonyítvány, 1.500,- Ft-os illetékbélyeg.
Ha a személyazonosító igazolvány lejárt:
De van érvényes útlevél vagy új típusú, kártya formátumú vezetői engedély: útlevél vagy vezetői engedély, születési anyakönyvi kivonat, nőknél házassági anyakönyvi kivonat, 1.500,- Ft-os illetékbélyeg.
Ha nincs érvényes útlevél, vagy nincs új típusú, kártya formátumú vezetői engedély: születési anyakönyvi kivonat, 3.000,- Ft-os illetékbélyeg.
Nekem 2009ben járt le, 2 hónapja csináltattam újat :)
Nincs bünti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!