Nem utalják a fizetést. Mit lehetne tenni?
Figyelt kérdés
Édesanyám elvállalt egy másodállást, és 3. hónapja nem küldik neki a fizetését. Először az adminisztrációban lett elrontva valami (amiről persze nem mi tehetünk), most meg nem tudjuk mivan. A munkáltató azt mondta, hogy próbálkozzon ő is utánajárni.. Ezt jogszerű dolog? Közalkalmazotti állás, tehát a Klebersbergtől jönne a fizu. Már ott tartok, hogy én fogok bemenni és az asztalra csapni, hogy mégis mi a f...t csinálnak... Valaki esetleg tanács vagy ötlet?2013. nov. 3. 11:39
1/3 anonim válasza:
Meg kell pedzegetni egy munkaügyi pert és azonnal lesz megoldás...
Gondolom arra magadtól is rájöttél, hogy ez nem jogszerű. Amúgy alapból ilyen esetben még a 3 havi késedelmi kamatot is kötelesek lennének kifizetni (jegybanki alapkamat x2 3 hónapra bontva).
2/3 anonim válasza:
Nem nagyon éri meg csapkodni az asztalt, mert annak kirúgás lehet a vége...
Kell ìrni egy levelet a bérszámfejtõhöz (vègsõ elkeseredés esetèn az igazgatóhoz) cìmezve, udvarias stílusban leìrni a problèmát, majd àtadni kèt példányban, egy példányt alàírva visszakérni. Ebbõl vágni fogja, hogyha bíróságig jut a dolog, akkor nekik bukta, viszont mègsincs följelentgetõs íze. A tértivevènyes levèl hasonló megoldás, de szerintem annyira azèrt nem jó.
3/3 A kérdező kommentje:
2.es: Mi is hasonlóban gondolkoztunk, mint amit írtál. Természetesen nem úgy gondoltam az asztalra csapást, hogy bemegyek és fesztivált csinálok, hanem normális hangnemben. Csak az volt a felháborító, hogy anyámnak adtak telefonszámot h ezt meg azt hívja fel az ügyben. Még ő szaladjon a saját fizetése után, amiért megdolgozott. Csak mert én pl úgy tudom, hogyha van valamilyen hiba is, nekik soron kívül el kell intézzék hogy utaljanak, ha nem hóközi utalásban kéri. Köszönöm a válaszokat egyébként!
2013. nov. 4. 08:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!