Ha a fizetést "legkésőbb 10. -ig" utalják el akkor már esélyes hogy megjött?
4-nek nincs igaza. Attól függ, mi van a munkaszerződésedben. Ha az, hogy minden hónap 10-ig meg kell kapnod a fizetésed, akkor ebben a hónapban pénteken legkésőbb utalni kell, mert a 4 órás utalási rendszer miatt még pénteken rá is kerül a számlára. Mivel 10-dike szombat, akkor nincs utalás, tehát előző munkanap kell.
Hétfőn nem utalhatnak, mert már 12-dike, ha a munkaszerződés kiköti, hogy 10-ig meg kell kapni a fizut, akkor 10-ig meg kell kapni, legkésőbb 10-én. Hétfő pedig 12-dike lesz, ha csak hétfőn kapna fizut, akkor akár késedelmi kamatot is követelhetne a munkavállaló.
A lényeg, hogy a munkaszerződésben mi van fizetési határidőnek megjelölve.
"ha a munkaszerződés kiköti, hogy 10-ig meg kell kapni a fizut, akkor 10-ig meg kell kapni, legkésőbb 10-én."
Olvasd már el a kérdést. 10-én kell UTALNI, nem megkapni.
#8 #9 miért is mennének be szombaton utalni, ha pénteken is megtehetik?
azért szól így a szerződés "legkésőbb 10. -ig", hogy ha a hét vége bezavar, akkor már 10-e előtt utaljanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!