Segítség! Átvertek Apródon?
"Ilyenkor jön az a képbe, hogy ha te feljelented őt csalásért"
Ilyenkor kevered magad a rágalmazás-esélyes helyzetbe. Figyelj, ha neked nincsenek büntetőjögi és büntetőeljárásjogi ismereteid, kérlek ne adj ilyen témában tanácsot!
"kárpótol [...] akkor ejteni fogják az ügyet"
Nem akkor ejtik az ügyet, ha KÁRPÓTOL, hanem akkor, ha AZT MONDJA, HOGY KÁRPÓTOLNI _AKAR_!
"téged nem vesznek elő semmiféle rágalmazásért, ez bruttó baromság"
HA ő feljelent rágalmazásért, akkor elővesznek, mi az, hogy nem?!?
"tudod neki jelezni, hogy komolyan fel fogod nyomni"
Kicsi az esélye, hogy berezelne. Ezek ebből élnek, sokkal jobban ismerik a jogi lehetőségeket, mint az áldozatok, vagy az okoskodó hozzászólók... (mint pl. én, ugye...;)
Csakis a polgári peres út járható. Létrejött köztetek egy szerződés, és ő nem teljesítette a vállalt kötelezettségét. Ez PTK, nem BTK. Fizetési felszólítást kell küldeni neki. Ehhez persze kellene tudni az adatait...
A per nem fog többe kerülni mint a ps3 ára?
Most komolyan, pereskedett már közületek valaki?
köszi előre is a válaszokat
# 11
Nem tudom, hogy te most jogász vagy vagy csak sokat olvasod itt a GYIK-on az okosságokat.. Elmondom akkor, hogy a valóságban velem HOGYAN TÖRTÉNT.
Kifizettem a terméket vaterán, eladó törölte magát, e-mail címe megszűnt, telefon kikapcsolva.
Vártam 2 hetet, kinyomtattam mindent, bementem a helyi rendőrségre. Előadtam a történetemet. Nem mondtam én semmi jogi szakkifejezést, csak előadtam, hogy fizettem, semmi nem kaptam, eladót nem lehet elérni semmilyen formában, nevét, számlaszámát és mindent amit tudtam leadtam.
3 hétig semmi sem történt aztán egyszer csak visszaérkezett a pénz a számlámra bármiféle jelzés nélkül. Történt ez ugye 5-6 héttel a vásárlás után.
Soha többet nem hallottam sem a rendőrségről, sem a csalóról. Nem jelentett fel kutya sem és nem kaptam végzést sem, hogy a bejelentésem kapcsán bármi történt volna.
Abban ne haragudj, de nem hiszek, hogy megszólalt a csaló lelkiismerete, majd ezzel egyidőben elvesztették a rendőrségen az összes iratot, amit beadtam...
Azt, hogy ezt a rendőrök miként könyvelik nem tudom, de nem is érdekel. Biztos meg van rá a módszerük.
"visszaérkezett a pénz a számlámra bármiféle jelzés nélkül"
Örülök a pozitív példádnak. Nem mondom, hogy ne menjen a rendőrségre, azt mondom, hogy ÉSSZEL tegye azt. Hogy ne keverje bajba magát. Amúgy jelzés nélkül nem érkezik vissza pénz. Törölték az eredeti tranzakciót?
"amit nehéz lesz, ha egyszerűen azt mondja majd, hogy akarja küldeni, csak sajnos már nincs meg, és vissza akarja fizetni a pénzt, csak sajnos már nincs meg..."
Aha, mert SZERINTED ez csak így megy. Muhahahahaaaaa....
Szerencsére valójában nem. A licitálással-megvásárlom gombra kattintással a vevő kötelezi magát a termék kifizetésére és átvételére, míg az eladó annak átadására.
Ilyen nincs, hogy sajna a termék már nincs meg, és sajna a pénz is eltűnt. És majd ő feljelent rágalmazásért... Ez szerencsére még a banánköztársaságunkban sem így megy.
# 15
Nem töröltek semmit. Sima egyszerű mezei tranzakció volt egy MÁSIK banktól érkeztetve, másik számláról, mint ahova én utaltam, de megegyező összeggel, megjegyzésben a vásárolt termék neve és a visszautalás szó.
Továbbra is mondom, hogy nyugodtan menjen a kérdező a rendőrségre, kizártnak tartom, hogy még őt hurcolják meg.
"A licitálással-megvásárlom gombra kattintással a vevő kötelezi magát a termék kifizetésére és átvételére, míg az eladó annak átadására."
Vedd észre, hogy apródon sem licitálás sincs, sem megvásárolom gombra kattintás.
Amúgy meg igen, kötelezi magát. Senki más nem kötelezi rá, csak ő kötelezi magát.. ;)
"Ilyen nincs, hogy sajna a termék már nincs meg, és sajna a pénz is eltűnt."
Ja, elvileg nincs. De kérdezd meg a kérdezőt, és máris látod, hogy mégis van ilyen... Te még tényleg nem hallottál olyanról, hogy egy kölcsönt nem tudnak visszaszerezni? Még biztosan tojáshéj van a fenekeden..
"És majd ő feljelent rágalmazásért..."
Igen, feljelentHET, hiszen rágalmaztad, ha meggyanúsítod olyannal, amit aztán kiderül, hogy nem követett el.
#17, nos, akkor biztosra veheted, hogy a könnyebbik utat választó (kezdő, rutintalan) csalóval volt dolgod, aki a hatósági megkeresés hatására gyorsan visszautalta a pénzedet, aztán meglobogtatta az utalásról a papírt, hogy hagyják őt békén, nincs itt semmiféle átverés.. :)
Igen, menjen rendőrségre, vigye a papírjait, és tegyen ISMERETLEN tettes ellen feljelentést... Mit veszíthet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!