Mit csinálnak a gyógyszergyárak a hatalmas profittal?
mire megy el? fizetésekre? fejlesztésekre?
és a maradékkal mit csinálnak? tőzsdén befektetnek?
Új gyógyszereket fejlesztenek ki, tesztelik, kísérletezik, törzskönyvezik, és előkészítik gyártásra, majd elkezdik gyártani.
Az egyre szigorúbb előírások miatt a gyógszerkísérletek is egyre drágábbak, és hosszabb ideig tartanak, tehát egy gyógyszer kifejlesztése a kezdettől a törzskönyvig kb. 8-10 évbe, és 30-60 millióba kerül.
Erre költik a "hatalmas" profitot.
Tisztázzuk a "profit" szó jelentését. A profit azt jelenti, hogy nyereség. Az már nem megy el sem fizetésre, sem fejlesztésre, hiszen pont az a profit, ami ezek kifizetése után MEGMARAD!
A profitot egyszerűen szétosszák a tulajdonosok között vagy ha a vezetőség úgy dönt visszaforgatják a cégbe valamilyen bővítés céljából.
Tudom, hogy a gyógyszeripart érintő összeesküvés elméleteknek nem könnyű gátat szabni, mert a youtube erős fegyver, de nem kell semmi extrém dolgot mögé képzelni. A gyógyszeripar iszonyú költséges, sokat fejleszt és a fejlesztés a világ legdrágább folyamata. Az meg természetesen butaság, hogy a gyógyszergyártás volna a világ 2. legprofitabilisabb ágazata. Messze nem. Sőt, az olaj sem az első.
1. Vagy marad a cégben, mint likvid pénzeszköz
2. Vagy kölcsönt fizetnek vissza belőle
3. Vagy beruházásokra költik
4. Vagy kifizetik a részvényeseknek
Ezt még korábban láttam, ad némi betekintést.
#4 Nem kötözködésből írom, a profit szót úgy értettem ami megmarad a bér, anyagköltség szállítás stb. után.
De magad cáfolod "a profit...már nem megy el...fejlesztésre" majd utána írod, "...vagy ha a vezetőség úgy dönt visszaforgatják a cégbe valamilyen bővítés céljából." Erről beszéltem én is.
Tényleg nem kötözködésből :) de szerintem érted te hogy mit értek profit alatt, amúgy furcsa módon értette mindenki a kérdést és választ is kaptam. Köszönöm! Üdv!
# 6
Fejlesztés nem egyenlő a bővítéssel...
Fejlesztek, amikor kitalálom, hogy kéne egy gyógyszer, ami megnöveszti a férfiak pötsét. Tervezek, tesztelek, próbálgatok különböző variációkat, újra tesztelek majd elkészül egyszer a gyógyszer. Ez a fejlesztés.
A bővítés, mikor Kuruttyófalván a gyógyszergyárhoz hozzáépítek még egy 5000 nm-es labort.
Értettem te mire gondolsz, más is értette. Csak javítottalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!