Mennyi ideig rakosgatjátok a számláitokat? ( kb. mikori a legrégebbi amit még rakosgattok? )
Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 14:29
1/9 anonim válasza:
Én 3 hónap után ki szoktam dobni, mert sok helyet foglal és teljesen felesleges tartogatni.
2/9 anonim válasza:
Rossz tapasztalatok miatt öt évig elteszek mindent.
Az más kérdés, hogy nem találok semmit.
4/9 anonim válasza:
MInden számlát megőrzök 5 évig,az adó és bankszámlákat legalább 10-ig,évenként becsomagolva.Volt már eset,hogy kellett a régi számla.Az AŐEH és a Bank követelt visszamenőleg is olyan tartozást,amit kifizettem már.
5/9 anonim válasza:
Nekem is 5 évre visszamenőleg vannak meg. Akkor költöztem külön, és nem akartam anyukám példáját követni :-) minden össze-vissza. Úgyhogy én rendszerezem és tárolom.
6/9 anonim válasza:
A közüzemi számláim 10 évre visszamenőleg megvannak.
A bankos havi elszámolásokat is megőrzőm, az utóbbi időben ezt már elektronikus formában.
A vásárlási számláimat is el szoktam tenni, nagyobb cuccokról 10 évre visszamenőleg, ruhák-cipőkről 1 évre...
Pl. a gyógyszerek blokkjait sem szoktam rögtön kidobni, mert érdekes megnézni, hogy pl. 1 év alatt mennyivel lett drágább ugyanaz a cucc! :-[
7/9 anonim válasza:
Öt évig kell ami nem is árt! Anyukámtól tanultam minden számlát elrakott és év végén egybe elrakta az egész évet ráírva melyik év az. Anyukám már sajnos nem él. Gondolkoztam hogy kidobom de lustaságból csak kipakoltam a sufniba hogy majd átnézem. Hál' istennek. Egyszer csak jóval (évekkel) késöbb jött a fizetési felszólitás. Jeleztem hogy nem hiszem,de Ő már nem is fogja kifizetni. Válasz, jó akkor nekem kell. Hát megkerestem a befizetett számlákat és megvolt anyukám gondossága miatt. Azóta én sem dobok ki egy csekket sem!
8/9 anonim válasza:
A befizetetlent 6 hónapig, a befizetetteket 2 hónapig :) Kivéve a parkolási pótdíjat, azt 3 évig.
9/9 anonim válasza:
Alapból öt évig, de ha valamit átutalással fizetek akkor csak az átutalási számlát a banktól. Azon is fel van tüntetve hogy pl. 2009 márciusi fűtésszámla levonásra került x forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!