Megteheti ezt a végrehajtó? (többi lent)
Nem volt hitelkeret a bankszámlámon, mert válás után így tudtam tiszta lappal kezdeni. Azt osztottam be, amit kaptam rá. Úgy jelent meg a bankszámlakivonatomon, hogy zárolt összeg -396 ezer ft, ezért elérhető egyenleg -387 ezer ft, mivel még volt 9 ezer ft a számlámon, ami átutalásra volt állítva egy eddig még így is fizetett törlesztő részletem miatt.
Megpróbálom még egyszer a kp-es fizetés kérést, a közszférában ez nem úgy működik, mint máshol.
6. válaszoló: a sorbaállított inkasszó miatt látja mínuszban az elérhető számlaegyenleget.
Ha a kp. kifizetés nem megy, kérd egy családtag számlájára a pénzt.
jó tudni: AZ "INKASSZÓ"-RÓL
Kevesen tudják, hogy a végrehajtási törvény szerint a "hatósági átutalási megbízás" (inkasszó) nem teljesíthető az adós bankszámlája egyenlegének teljes összegére!
Az öregségi nyugdíj minimumának megfelelő összeget (28.500Ft) teljesen, annak plussz háromszorosát félig (50%-ban) a számlán kell hagyni! (kivéve, ha több számlánk van mert akkor csak az egyik esetében...)
Ha nem így történik annak felelőse - elsősorban - a számlavezető bankfiókunk jogismeretének hiánya lehet. Mielőtt "végrehajtási kifogással" élnénk (illetéke 15.000 Ft) célszerű a bankunknál érdeklődni...
Azonban azt is tudnunk kell, hogy a folyószámla hitelkeretünk terhére is lehet foglalást végezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!