Megteheti ezt a végrehajtó? (többi lent)
Ezt fejtsd ki bővebben. Mi az, hogy leminuszolta? Egy bankszámlát nem lehet minuszba vinni, maximum inkasszózni a rajta lévő összeget.
Pláne nem értem ezt a mondatod:
konkrétan 1 évig nem tudnám még a fél fizetésemet (42 ezer Ft-ot) sem felvenni?
Kedves első, a hiteleket még együtt vettük fel a volt férjemmel, tehát akkor 2 fizetésből volt fizetve, de a válás során rajtam maradtak, mert ez volt a feltétele a közös megegyezésnek. Mióta egyedül vagyok, semmilyen hitelt nem vettem fel és nem is szerettem volna, mert a keveset is be tudtam osztani. Egyébként pedig, ha kárörvendeni szeretnél még, akkor még ezen kívül van 2, amiről várható bármiféle döntés.
Kedves 4., azért 1 évig, mert 42 ezer ft-ot utalt a munkáltatóm a számlámra eddig, mert az volt a fizetésem fele, és -389 ezer ft lett a bankszámlaegyenlegem és ugyebár kamatot is számol fel. Tehát a közel 1 év, az kb. 10 hónap, hogy 0 ft-ból kellene megélnünk, pontosabban a családi pótlékból, mert gyerektartást nem kapok, mert így a chf alapú lakáshitel rám eső része van helyette fizetve, hogy laknunk legyen hol a gyermekemmel.
Akkor még egyszer: Egy bankszámla nem tud minuszba menni!!!
Nem arról van szó véletlenül, hogy eddig volt beállítva egy hitelkeret a számládon, amit most megvont tőled a bank? Mert ez eseten el tudom képzelni...
Amúgy a megoldás, hogy kéred a munkahelyedtől a 42e forintos fizetésed KP-ban való kifizetését. A jogi lehetőséged meg van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!