Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elmondjam a vevőnek hogy...

Elmondjam a vevőnek hogy olcsóbb volt a posta költség mint amennyit ő kifizetett érte? (Vatera)

Figyelt kérdés

Külföldre küldtem vevőnek terméket, amit ugyebár előre utalással kifizetett nekem beleértve a posta költségét is.

Előtte tudakoltam meg a postán hogy mennyi lesz a posta költség és 700 Ft-tal többet mondtak, így én ennyit mondtam a vevőnek is. De ma meg feladtam neki a terméket és 700 Ft-tal kevesebbe került mint amennyit fizetett a vevő.

Most ezt elmondjam a vevőnek hogy többet fizetett, vagy inkább ne mondjam el és vagy meg tudja vagy nem?

Előre is köszönöm a segítséget!

2013. okt. 21. 19:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Természetesen mondd el, ez nem is kérdés.
2013. okt. 21. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem most már teljesen felesleges.

Pláne, hogy a "postaköltség"-en csak itthon értik a magyarok, hogy annyi amennyit a posta kér... Azt a terméket be kell csomagolni, le kell vinni a postára, időt és energiát kell rá áldozni, a csomagolóanyagok sincsenek ingyen. Csak egy bubis boríték 2-300 ft.

2013. okt. 21. 19:45
 3/6 anonim ***** válasza:
írd neki azt, hogy *drágább* lett 700Ft-tal, de azért feladtad. Kérdezd meg, hogy szeretné-e kifizetni a plusz hétszázat, vagy szerinte úgy korrekt, hogy ha egyszer megegyeztetek valamennyiben, akkor az legyen annyi... Ha tiltakozik, hogy "nehogymámostszóljálhogydrágábbmitképzelsz", akkor megírod, hogy nyugi, te is így gondolod, igazából olcsóbb lett, de igaza van, ha előre megegyeztetek az árban, megegyeztetek...
2013. okt. 21. 20:03
 4/6 A kérdező kommentje:

Elmondtam neki hogy olcsóbb volt és mondtam hogy visszautalom ha kéri a különbözetet.

Rendes voltam és ő is rendes volt mert nem kéri vissza. :)

Téma tehát lezárult.

2013. okt. 21. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:

# 2/4

Ja meg a boltban is felszámolnak pluszpénzt arra, hogy a boltos téged vár egész.

2013. okt. 21. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:

5-ös

Aki megélhetés-szerűen vaterázik, igen, attól elvárható, hogy kalkulálja bele az eladási árba a fenti költségeket. De egy hétköznapi ember felteszi 1ft-ért a fölösleges dolgait, hogy hátha más örül neki. Személyes átvétel esetén oda is adja, semmi gond. De szeretne postázni is, hiszen lehet, hogy az ország másik végében kell valakinek a cucca. A postaköltségbe pedig hivatalosan nem írhat pufiboríték-árat.

Na most szerinted mi a megoldás? Bukjon 2-300Ft-ot tételenként adott esetben, vagy ne vállaljon postázást?

Tényleg nem jut eszedbe más megoldás a fenti kettőn kívül?

2013. okt. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!