Milyen lehetőségem van? Ha valaki tud, kérem segítsen ahogy tud! Könyörgöm!
nekem ebben a történetben valami nem stimmel.
azért merem ezt így kijelenteni, mert nemrégiben voltam betegállományban több, mint 2 hónapig, csak én a hátammal és nekem is vannak hiteleim.
valami baj van az idővel, ami nagyon fontos a BAR lista szempontjából is.
ha betegállományba kerülsz, akkor az első 15 munkanapra betegszabadság van, ezt a munkáltatód fizeti. (mint a rendes fizetés, csak kevesebb) ezután jön csak a táppénz, amiről az orvosod tölt ki papírt (jellemzően 2 hetente és be kell menni érte), azt kell bevinned a cégedhez, akik 3 napon belül tovább kell, hogy küldjék a TB-nek. innen jellemzően 30 nap az első pénzküldés, utána már jön szépen 2 hetes ritmusokban. (praktikusabb egyébként magad elküldeni a TB-nek és csak másolatot vinni a munkahelyedre, mert gyorsabb.)
a hitelintézetek olyan 3 hónap nemfizetés után szoktak elkezdeni BAR listázni, addig nem nagyon mozdulnak.
úgyhogy kellenének a dátumok, meg a hitel fajtája, mert különben lehetetlen tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!