Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségem van? Ha...

Milyen lehetőségem van? Ha valaki tud, kérem segítsen ahogy tud! Könyörgöm!

Figyelt kérdés
Tartósan beteg, sajnos cukorbeteg lettem, ezután kaptam egy tüdőgyulladást ennek szövődményeként. Emiatt még mindíg nem kaptam táppénzt. Az egyik pénzintézetnek küldtem is erröl levelet, hogy segítséget kérjek ebben az átmeneti helyzetben, amíg nem kapok ellátást, de küldtek nekem egy levelet, hogy bar Tartósan beteg, sajnos cukorbeteg lettem, ezután kaptam egy tüdőgyulladást ennek szövődményeként. Emiatt még mindíg nem kaptam táppénzt. Az egyik pénzintézetnek küldtem is erröl levelet, hogy segítséget kérjek ebben az átmeneti helyzetben, amíg nem kapok ellátást, de küldtek nekem egy levelet, hogy bar listára tesznek . El lehet ezt kerülni?
2009. nov. 12. 10:14
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

nekem ebben a történetben valami nem stimmel.

azért merem ezt így kijelenteni, mert nemrégiben voltam betegállományban több, mint 2 hónapig, csak én a hátammal és nekem is vannak hiteleim.

valami baj van az idővel, ami nagyon fontos a BAR lista szempontjából is.

ha betegállományba kerülsz, akkor az első 15 munkanapra betegszabadság van, ezt a munkáltatód fizeti. (mint a rendes fizetés, csak kevesebb) ezután jön csak a táppénz, amiről az orvosod tölt ki papírt (jellemzően 2 hetente és be kell menni érte), azt kell bevinned a cégedhez, akik 3 napon belül tovább kell, hogy küldjék a TB-nek. innen jellemzően 30 nap az első pénzküldés, utána már jön szépen 2 hetes ritmusokban. (praktikusabb egyébként magad elküldeni a TB-nek és csak másolatot vinni a munkahelyedre, mert gyorsabb.)

a hitelintézetek olyan 3 hónap nemfizetés után szoktak elkezdeni BAR listázni, addig nem nagyon mozdulnak.

úgyhogy kellenének a dátumok, meg a hitel fajtája, mert különben lehetetlen tanácsot adni.

2009. nov. 12. 11:31
 2/3 A kérdező kommentje:
4 éve csigolyatöréssel voltam táppénzen 6 hétig voltam itthol ami július-júliuban volt táppénzt augusztus közepén kaptam.
2009. nov. 12. 15:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Azt mondták, hogy több, mint a minimálbér hitelkártyáról van szó.
2009. nov. 12. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!