Hogyan kezeljem ezt a tartozásom?
21 éves egyetemista és egyben vállalkozó vagyok, és egy pénzügyi cégnél dolgozom. Idén nyáron volt egy cégváltásom, ami együtt járt azzal, hogy mind abban a pár hónapban, mint a megelőző 1-2 hónapban igencsak alacsony volt a jövedelmem, mondhatni semmi. Júniusban, mikor biztossá vált a cégváltás, vettem a T-mobile-nál 2 előfizetéses telefont magamnak. Az egyiket azért, mert a másik teljesen, mindenestül tönkrement, a másikat pedig azért, hogy munkához tudjam használni. Ám történt, hogy az egyik telefont egy csaló kijátszotta tőlem és ellopta, mindeközben csinált egy óriási számlatartozást. Mivel mind a 2 telefon az én nevemen van, nyilván korlátozták a szolgáltatást. Én megtettem a szükséges jogi lépéseket, és a rendőrségi papírokkal együtt kérvényeztem a Szolgáltatónál, hogy ameddig nem kerül elő az a készülék (ami egyébként rendkívül drága és meg lehet találni a megfelelő biztonsági funkcióinak köszönhetően), addig tekintsenek el a tartozás behajtástól. Azt kértem tőlük, hogy a lopott telefon tartozását ideiglenesen függesszék fel az elő nem kerülésig, a másikat pedig hadd fizessem ki úgy ahogy van. A válasz az volt, hogy csak egy összegben tudom rendezni, szóval menjek a francba.
Most azonban jött a levél, 680 ezer forintot követelnek tőlem azonnali hatállyal, máskülönben mehetek a bíróságra. Összesen kerestem az elmúlt 1 évben kb 400 ezer ft-t, szóval teljességgel irreális, hogy én ezt még csak részletekben is, de kifizessem. Ha sikerül talpra állnom az elmúlt jó fél éves gödörből, akkor szívesen kifizetném, de ha per lesz, akkor mehetek melegebb éghajlatra a fizetési szándékommal együtt.
A fizetési szándék egy pozitív dolog - akkor, ha van mögötte fizetés is. Nem fogja meghatni a mobil szolgáltatót, hogy te szeretnél fizetni csak nincs miből...
Az meg a hülyeség teteje, hogy nem elég, hogy miután egy "csaló kijátszotta" a telefont tőled még meg is vártad, hogy 680e forintos telefonszámlát csináljon. Azonnal le kellett volna tiltatni a kártyát.
De milyen kötbér?!
Attól, hogy letiltasz egy kártyát még senki nem kötelez arra, hogy felmondd a szerződést! 1500 ft-ért kaptál volna egy új SIM kártyát és használod tovább az előfizetésedet egy akármilyen telefonnal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!