Tartozásom van a volt Főiskolám felé,49. 000ft-ról van szó. Be tudják hajtani ezt az összeget rajtam?
Tartozásom van a volt Főiskolám felé, 49.000ft-ról van szó. Már 2 éve nem járok oda, de azóta kb félévente küldözgetik nekem a leveleket, hogy fizessem be.
Legutóbb kb 1 hete egy ügyvédi irodától jött egy level, hogy 12,250ft-al tartozom, majd mikor felhívtam a suli tanulmányi osztályát, akkor megint 49.000ft-ot mondtak és hogy ezt 4 részre van osztva, de összesen 49 a tartozásom.
Ez úgy keletkezett, hogy mikor otthagytam a sulit nem iratkoztam ki a Főiskoláról (de be sem iratkoztam az követkző félévre) és ők automatikusan aktív félévre raktak és felvettek 4 tárgyat. Mivel nem jártam be ezért megbuktam mindenből és ezért elvileg ki kellene fizetnem a felvett órákat, de én ezt nem tarton jogosnak.
Valóban be tudják rajtam hajtatni ezt a tartozást?
Eddig az elmúlt két év levélküldözgetéséből nekem úgy tűnt, hogy nem tudnak mit csinálni, de most, hogy ügyvédi irodától jött a level elbizonytalanodtam. Mire számíthatok ezek után?
Igen, be tudják hajtani, és hogy ügyvédhez fordultak nagy valószínűséggel be is hajtják rajtad.
A tartozásod meg jogos. Mivel nem iratkoztál ki amikor leléptél így automatikusan tartották a helyedet (ahová akár új diák is mehetett volna) ezért a vele járó költségeket kell megfizetned. Az iskola nem tudhatta hogy te nem akarsz suliba járni többé..
Ha van eszed akkor részletbe fizesd ki.. Jobban jársz.
Mondjuk kifizetni nem akarod?
Mert magyarázol itt fűt-fát, de arról nem olvastam hogy mi lenne ha KIFIZETNÉD!
Hmm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!