Apródon okt.2. -ai xperia P telefon 25. 000 Ft-ért árulják, ami átverés! Én belefutottam. Van valaki akit még átvert ez az ember?
"mert addig nem is adják oda, amíg ki nem fizeted, kapizsgálod már?"
Nem jól tudod. Nem kötelező átvenned. Ha nem fizeted ki, akkor visszaviszi a csomagot és kész. Pont ezért használják az utánvételt, mert így a vevőnek nincs rizikó. Igaz, cserébe jóval drágább a postai díja.
"Előbb kifizeted neki, ő illedelmesen elköszön, és te ezután bontod fel a csomagot."
Értem, hogy te ilyen b*lf*asz vagy aki átveszi a fél téglát és illedelmesen elköszön a postástól a pénzével együtt, de hidd el van aki a postás jelenlétében felbontja a csomagot és nem engedi el a postást a pénzével. Vigye vissza a csomagot annak akitől hozta. Annál is inkább hülyeség amit mondasz, mert a postásnak, postásnak tök mindegy mi történik: az ő költségüket már kifizette a feladó előre. Ők csak egy szolgáltatást nyújtanak a feladónak, hogy vagy a pénzt, vagy a csomagot visszaadják neki kézbesítés után.
"Értem, hogy te ilyen b*lf*asz vagy aki átveszi a fél téglát és illedelmesen elköszön a postástól a pénzével együtt, de hidd el van aki a postás jelenlétében felbontja a csomagot és nem engedi el a postást a pénzével. "
Én is értem, hogy te akarsz lenni a faxagyerek, csak épp ezt nem teheted meg.
1. A postás nem adja neked oda az utánvétes csomagot, amíg ki nem fizetted.
2. Miután kifizetted azt csinálsz a csomaggal amit akarsz, de a postástól sem a pénzedet nem kérheted vissza, sem nem tarthatod ott magadnál.
Ez a törvény. Ez nem balfaxság, ezek a szabályok. Nem ismerni őket nem bűn, ragaszkodni a "dejajózsiismegmondta" elvekhez viszont egyszerűen butaság. Mi áll a papíron, amikor átveszed a csomagot? Csak ennyi: "A csomagot sértetlenül átvettem." Ezt írod alá, és ennyire szerződött a posta. Az eladó ezt a szolgáltatást fizette ki. Nem azt, hogy "A csomagot sértetlenül átvettem, a tartalmát ellenőriztem és megegyezik a kért termék(ek)kel.". Biztosan lehetne ilyen szolgáltatást is nyújtani, amikor ellenőrizheted a csomag tartalmát. Nyilván nem annyiért, mint a mostani utánvét.
"Vigye vissza a csomagot annak akitől hozta. Annál is inkább hülyeség amit mondasz, mert a postásnak, postásnak tök mindegy mi történik: az ő költségüket már kifizette a feladó előre. "
És mivel bizonyítod, hogy
-nem a postás bontotta ki?
-nem te bontottad ki, és tettél bele féltéglát?
Hiszen: a feladó azt fogja állítani, hogy azt tette bele, amit kértél, erre n+1 tanúja van. Te azt állítod, hogy féltégla érkezett, erre van 1 tanúd (a postás), esetleg 2-3 (+kutya, macska, szomszéd stb). Szóval egy független bíróság kinek ad igazat? Nem, rosszul gondolod. Nem neked.
"Ők csak egy szolgáltatást nyújtanak a feladónak, hogy vagy a pénzt, vagy a csomagot visszaadják neki kézbesítés után."
Bizony. Pontosan. Ennyit és nem többet. Átadják a bontatlan csomagot, te kifizeted, és viszlát. Vagy át sem veszed, visszadot a BONTATLAN csomagot és viszlát. Felbontott csomagot egy esetben nem veszel át: ha nem te bontottad fel. De ha tudod, hogy mi az utánvét, akkor miért gondolsz bele sokkal többet egy szolgáltatásba? Ha taxival el akarsz menni a barátnődhöz, abban a szolgáltatásban nincs benne, hogy virágot is ad a taxis, hogy mégsem üres kézzel állíts be. Vagy benne van, de az feláras...
És erről nyugodtan kérdezz meg postást, vasutast, rendőrt, villanyszerelőt, bárkit. Olvasd el, és mutasd meg nekem légyszíves, hogy ebben hol van az leírva, hogy felbonthatod a csomagot kifizetés előtt? Ha jobban tetszik: hol van az leírva, hogy akár csak egy cseppet is védi ez csomagküldési forma a VEVŐT?
Egyébként nekem amúgy mindegy mit csinálsz az utánvétes csomagoddal... Felőlem nyugodtan élhetsz abban a tudatban, hogy kibonthatod fizetés előtt a csomagot (vagy vissza kell vinnie a postásnak, ha nem az van benne, amit kértél). Nekem ebből biztos nem fog hátrányom származni, én csak tanácsot tudok adni, azt elfogadni nem kötelező.
"Nem, rosszul gondolod. Nem neked. "
Te is rosszul gondolod. Az élet nem így működik. Én megnézem, ha tégla van benne, akkor onnantól kezdve lesz..rom hogy te miket firkálsz itt összevissza. És bizisten nem megy el a postás a pénzemmel. Neked a világ másképp működik, nekem meg úgy, hogyha átvertek akkor onnantól kezdve én sem tartom be a játékszabályokat. Szóval tökre mindegy miket írkálsz itt össze különböző helyekről. Nem érdekel. Biztosan nem fogok egy fél tégláért több tízezret fizetni, bármennyire is erősködsz hogy kutya kötelességem ilyen esetben. Vicces vagy hallod :D:D:D
Mondjuk tegyük hozzá, hogy nagyon elméleti a kérdés. Ugyanis az átverőnek be kell fektetnie, ki kell fizetni a feladási díjat és igen kétséges, hogy beválik-e? Ráadásul ha ki is fizetnéd akkor is lenyomozható kinek jutatta el a Posta a pénzt. Ennél lényegesen kockázatmentesebb átverések is vannak ám, ami még befektetést sem igényel! Ha már valaki csalni akar.
Tehát teljesen felesleges erről vitatkozni.
"Ok, szóval te átveszed a fél téglát, más meg nem. Ennyi."
Nem. Én nem veszem át a féltéglát, mert nem gyanúsan olcsó "jófogásokat" vásárolok. Hanem odamegyek és megveszem.
"Te is rosszul gondolod. Az élet nem így működik. Én megnézem, ha tégla van benne, akkor onnantól kezdve lesz..rom hogy te miket firkálsz itt összevissza."
Nyilván hazudni fogsz, de még sosem kaptál utánvétes csomagot. Erre van egy lyukas garasom.
"És bizisten nem megy el a postás a pénzemmel. "
Semmi gond. Szabadság korlátozása, két év.
"Neked a világ másképp működik, nekem meg úgy, hogyha átvertek akkor onnantól kezdve én sem tartom be a játékszabályokat. "
Ez nálam is így működik. Csak én emellett tudom mit tehetek meg és mit nem.
" Szóval tökre mindegy miket írkálsz itt össze különböző helyekről. Nem érdekel. Biztosan nem fogok egy fél tégláért több tízezret fizetni, bármennyire is erősködsz hogy kutya kötelességem ilyen esetben. Vicces vagy hallod :D:D:D "
Én vicces, te rettentő tudatlan. Megegyezhetünk.
"Mondjuk tegyük hozzá, hogy nagyon elméleti a kérdés. Ugyanis az átverőnek be kell fektetnie, ki kell fizetni a feladási díjat és igen kétséges, hogy beválik-e? Ráadásul ha ki is fizetnéd akkor is lenyomozható kinek jutatta el a Posta a pénzt. Ennél lényegesen kockázatmentesebb átverések is vannak ám, ami még befektetést sem igényel! Ha már valaki csalni akar.
Tehát teljesen felesleges erről vitatkozni."
És akkor hogy van az, amikor úgy vernek át, hogy átutalod a pénzt, de sehol az áru? Bankszámlát nem nyitsz személyi nélkül, postacímnek meg lehet olyan fals címet és nevet megadni, ahol a pénz átvételén kívül nem tartózkodik más. Sőt: ha elolvastad volna amit linkeltem, akkor már az utánvét összegét is lehet kérni átutalással. Vagy te amúgy abban a tudatban élsz, hogy az utánvétes csomagot annak a postásnak adták át, aki kiviszi neked, sőt még a pénzt is ugyanaz fogja visszavinni?
Ha átvernek, az egyetlen módja a lenyúlt pénzed behajtásának az, hogy polgári peres úton követeled vissza a pénzed. Nyilván az életben nem kapod vissza a jogrendszer miatt, de legalábbis évek. Na ezért sem vásárolok apród, jófogás és egyéb lebujokból. De csak hajrá. Nem az én pénzem, nem az én életem. Éld ahogy akarod, éld olyan a tudatlanságban, amilyenben jólesik. Kívánom neked, hogy sose kelljen ráébredned az élet valódi mivoltára.
"Senki nem beszélt itt fogva tartasrol. "
Te írtad: " És bizisten nem megy el a postás a pénzemmel." Akkor mégis hogyan képzeled azt a nem megy el a postást? Ő addig nem adhatja oda a csomagodat, amíg ki nem fizetted. Akkor mit teszel, hogy ne menyjen el? Oké, még kiverheted belőle. Az sem jobb. Vagy PONTOSAN le tudod írni, hogy mit tennél, ha életedben először kapnál egy utánvétes csomagot? Taníts mester, mert tudatlan vagyok.
"Nagyon naiv vagy ha ennyire butanak nézed a másik embert de lelked rajta. "
Nézz utána a naiv szó fogalmának, mert nem az, amire te gondolsz. A naiv helyére az illik, hogy realista. Énkérek elnézést, hogy ismerem az élet eljárásait mert nem egy burokban élek.
"Szánalmas vagy."
A kis világodba legalábbis nem szeretnék belépni. Ez arról az oldalról nyilván szánalmasnak látszik, de majd ha egyszer kikerülsz a valódi életbe, akkor szemen köpöd saját magadat. Más sajnálatból úgysem fogja megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!