Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jövőre költözöm Bpestre....

Jövőre költözöm Bpestre. Albérlettel, rezsivel együtt, egy másik lakótárssal ki fogok jönni kb.200. 000ft-ból havonta?

Figyelt kérdés

Egyetemre fogok járni...

Én így számoltam:

Az albérlet így kb.50-50.000ft lesz, a rezsi, számlákkal együtt kb. 25.000, kaja: 80.000ft, benzin 30.000.. és akkor még nem voltam sehol, nincs ruha sem.

Mi az amin lehetne spórolni? És milyen kiadások lesznek még? Hitelt ne írjatok, mert annyi eszem van, hogy sose vegyek fel!!!

Köszönöm a válaszokat!

2009. nov. 9. 15:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ebből mind le tudsz faragni. Ha egy szobában laktok, akkor 60000 körül találtok, ha külön, akkor is 80-90000ből kijön, slusszpoén, rezsivel együtt! (persze, nem masszázskáddal meg szobapincérrel) Ha egy szobába költöztök, érdemes olyan lakásba menni, ahol többen laktok, de anyagi szempontból a legjobb, ha a főbérlő is ott lakik (ugyanis akkor általában fix pénzt kérnek, ráadásul sokkal kevesebbet is, mert semmi plusz költségük nincs a lakáson. a másik, hogy nincs olyan, hogy albérlőtárs lelép, nem fizet, ti meg szívtok, mert ki kell fizetnetek az ő részét is).

A kaja sincs szerintem 80000, habár nem írtad, hogy egy vagy két főre gondolod, ilyenekre érdemes odafigyelni, hogy ne vegyél aluljáróban péksütit, mert 250 Ft-ot kiadsz és még éhes maradsz, illetve a legtöbb egyetemen van menza, meg a környékükön olcsó kifőzdék. Itt 600-700 Ft-ból jóllaksz. (pl. elte-btk-n tudom, hogy van, meg a fehérvári úti vásárcsarnokban, meg sok étteremben kedvezményt adnak a diákoknak). Heti egy Tescotúra, és meg tudod venni a hideg kaját olcsón, ha szeretsz főzőcskézni, az előrepanírozott rántott dolgok jók és mindig másik akciós, hozzá rizs vagy párolt zöldség+kenyér, így kb 10-15 pers munkával feleannyiba kerül a kaja, mint a menzán.

A benzinhez nem tudok hozzászólni, nem tudom, mire kell, de ha Pesten belüli közlekedésre, akkor inkább hagyd otthon a kocsit. Ugyanis totál esélytelen vagy napközben a belvárosban, minden út be van dugulva. Inkább vegyél bérletet, 4000-ért, mert ahol a kocsik dugóban állnak, ott a busznak külön buszsáv van, a villamosról meg metróról nem is beszélve, az esetek többségében gyorsabban jutsz el A-ból B-be. Kivétel az esti buli, de éjjel sok a rendőr az utcákon, szóval ha kocsival bulizol, akkor no alkohol.

Én a párommal élek, kb ilyen kiadások mellett:

albi 40+rezsi (összesen kb 60, de jövő hónapban költözünk olyan helyre, ahol fix 50 lesz kettőnknek, igaz, ismerősnél)

kaja kb 42-45000, 700/fő/nap, igaz, én vasárnap főzök és lefagyasztom, azt esszük, tipikusan főzelékek, rakott és rántott cuccok

bérlet ~8000

hazautazás 3400/oda-vissza, (igaz, csak átlag kéthetente megyünk)

Ez így összesen

60000

45000

08000

06800+

-----

121800

Ami ezen felül marad, az megy az egyetemi kiadásokra (több van, mint gondolja az ember), bulira, ruhákra, számítógépre, satöbbi. Mi összesen 140000-ből legtöbbször kijövünk, igaz, itt van egy-két spórolós rész.

Szerintem a kocsin tudsz spórolni, az rossz ötlet Pestre. Ami fontos: lehetőleg belvárosi albérletet válassz, ami közel van a sulihoz. Pl bulinál megkönnyíti az ember dolgát, ha utána 15 perc alatt hazasétál. Ha hazamész a szüleidhez, mindenképp hozz fel kaját. Nincs olyan ismerősöm, aki magától diákként ne táplálkozna egyoldalúan, egyszerűen mert fontosabb dolgokon jár az esze. Persze az otthoni kaja anyagilag is jó :) De szerintem ne féljetek, időben kezdjetek albit keresni és akkor nem lesz para :)

2009. nov. 9. 15:35
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Két szobás lakásra gondoltam, nézegettem a hirdetéseket az egyik oldalon és ami tetszik is az 90-100.000ft..de leeht találok 80.000-ért is.

A 80000-t kajára csak magamnak számoltam, de lehet megúszom 60-70-ből. Főzni szeretek és tudok is.

A kocsiról nem tudok lemondani, most is mindenhova azzal járok. Tömegközlekedést sosem használtam, amíg nem volt jogsim taxiztam, szóval a benzin az még jó...

Természetes, sosem iszok egy kortyot sem, amikor vezetek.

A suli az a II. ker-ben van, ott ugye olcsón nem kapnék albérletet. Marina partra gondoltam, de igazából mindegy hol van, csak ne legyen nagyon lepra és külváros se.

És köszi szépen a hosszú választ!! :)

2009. nov. 9. 15:56
 13/21 MARIANN06 ***** válasza:

BASSZUS TE MENYIT ESZEL 1 HÓNAPBA.MINDENAP MC DONALDS- BA JÁRSZ?

A RÓZSADOMBON VAN EZ AZ ALBÉRLET ?

TE TOTÁL GAZDAG SZÜLÖK GYEREKE VAGY,VAGY NAGYON FINYÁS BEKÉBZELT.

MÁS ENYIBÖL ÉL EGÉSZ HÓNAPBA.

TE JOL VAGY?

2009. nov. 9. 16:02
 14/21 A kérdező kommentje:
Én is egész hónapra számoltam, nem 1 napra. Jézusom... És igen, majdnem minden nap Mcdonalds, miért baj ez? Nincs rajtam 1kg felesleg sem.
2009. nov. 9. 16:05
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

Nem azért kérdezte a mc donalds-t :D

Tudod sok olyan család van(2-3-4 fős) ahol nincs havi 200 ezer bevétel, és ezért egy picit irritáló a gondod

2009. nov. 9. 16:11
 16/21 A kérdező kommentje:
Oké, csak Pesten minden drágább és ezért érdeklődtem. Inkább mint hogy hoppon maradjak...
2009. nov. 9. 16:13
 17/21 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, max ha nem jösz ki 200 ezerből akkor átköltözöl egy másik ( nem luxus) albérletbe, vagy kérsz anyukádéktól egy kicsit több zsebpénzt :S
2009. nov. 9. 16:17
 18/21 MARIANN06 ***** válasza:
0%

200 PONTOS VÁLASZ 16 11-ES.

Ez a "csaj"nincs tisztába azzal hogy a családoknak ma menyiböl kell kijönni egy hónapba,iskolás gyerekek mellet.Engem totál felháboritott ez a kérdezö.

Jobb ha szolsz a szüleidnek vegyenek neked inkább pesten 1 lakást és megoldodott a gondod.

2009. nov. 9. 16:51
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

Megáll az eszem! Most azért ne költsön magára, mert mások ezt nem engedhetik meg maguknak???

Álljon már meg a menet! Ha van miből, akkor miért ne kajálhatna minden nap étteremben?

Ezzel az erővel menjen mindenki a híd alá aludni, vállaljunk szolidaritást szegény hajléktalan embertársainkkal!

2009. nov. 9. 17:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

17:40-es, szívemből szóltál!

Hihetetlen, hogy ha kiderül valakiről, hogy több pénze van, mint nektek, akkor azt rögtön oltani kell. Azért dolgoznak a szülei, hogy a gyereknek jó élete legyen. Legyetek szívesek, tegyétek a szívetekre a kezeteket: ha megengedhetnétek, nem adnátok ti is 200000-et a gyereketeknek havonta, hogy az egyetemista élete ("legszebb évei") gondtalanul teljenek? Inkább adnátok a hajléktalanoknak, ugye? Ami keresetetek van a létminimum fölött, azt is karitatív célokra költitek, ugye? Mert az én szüleimtől számtalanszor hallom, hogy sajnálják, hogy csak annyit tudnak adni nekem, amennyit (ami egész pontosan ötöde a 200-nak).

És attól még, hogy valakinek több pénze van, nem feltétlen lesz tisztában a budapesti lét költségeivel és mikéntjével, szóval inkább lehetne a kérdésre válaszolni.

Egyébként most már, hogy látom, milyen feltételekkel költözöl, jó a számolás, csak a benzin nem. Arra minimum még 15-20-at tegyél rá (persze kocsitól is függ), mert városon belül fogsz napi több10 kilométert vezetni.

Meg ha ilyen jól álltok, akkor tényleg nem feltétlen hülyeség a lakásvétel sem, ha kiszámolod, havi 100000 Ft a bérleti díj, akkor 5 év alatt 6M fog elmenni csak az albérletre, ami lényegében ablakon kidobott pénz. Ráadásul most nagyon alacsonyan vannak az ingatlanárak, mire befejezed az egyetemet, valószínű vége lesz a válságnak is, tehát ha nem maradnál Pesten, jó áron el tudod adni. Szóval szerintem ebbe is gondoljatok bele. Akár a 2. kerületben is, a Marina part katasztrófa, laktam is ott a környéken meg beszéltem tulajdonosokkal is, luxusnak adja ki magát, de állítólag nagyon sok a gányolás benne, mindenképp alaposan nézz utána, mielőtt költözöl :)

2009. nov. 9. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!