Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az Intrum Justitia tartozáskez...

Az Intrum Justitia tartozáskezelő és behajtó cég valóban csak 2 évnél nem régebbi tartozásokat jogosult behajtani? Fontos! Kérlek Titeket, csak olyanok válaszoljanak, akik biztosan tudják!

Figyelt kérdés

2013. okt. 7. 15:00
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
10# Te nagyon okosnak hiszed magad mi? Szerinted az inturm vagy akármelyik behajtó csicska letilthatja a fizetésed, vagy végreghajthat? Bíróságra küldheti az ügyet esetleg, és majd a végrehajtó az valóban letilthat a fizetésedből, meg vihetei a cuccaid. De az hatósági személy, az intrumos meg csak egy senki. Ennyi hülyét istenem. Kérdező : 2008as tartozást akkor tudnak csak behajtani, ha azóta nem küldtek semmilyen ajnlott levelet, vagy nem kerestek semmilyen formában. 5 év alatt elévül, a tartozás az megmarad, csak nem tudják behajtani bíróság útján.
2017. aug. 2. 04:55
 22/26 anonim válasza:
Üdv mindenkinek! Nekem állítólag a provi felé volt tartozásom 2004-ben!!!! 2016 júliusában kaptam levelet,az instrumtól. Követelés: tőke 99563ft kamat53450ft. Na most ott járok,hogy Hercsik fenyeget 15napon belül 250ezer ft!!!! ha nem akkor esetleg 350-500ezer ft lehet!! Ja és lakásra terhelné.Befizettem az instrumnak 190ezret mert már ott járnak. Azóta nem tudom elérni őket. Himülnek hámulnak csak.
2017. nov. 24. 06:50
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagy marha vagy, hogy fizettél nekik. A tartozás ha volt egyáltalán már rég elévült, nem behajtható. Intrumnak nem szabad fizetni, akármit is mond, egy magáncég csak, attól, hogy pénzbehajtó cégnek mondják magukat meg intrumnak hívják nincsen semmivel sem több joga mint pl. a Kovács és Társa méterárú KFT-nek. Eleve az is nonszensz , hogy az adataidat tárolják a belegyezésed nélkül, hiszen nem voltál velük kapcsolatban, ezt lehet kérni is, hogy töröljenek minden adatot. Ha meg többszöri kérésre sem teszik meg sőt sms-ben meg telefonon is hívogatnak zaklatásért fel lehet őket jelenteni.
2017. nov. 29. 08:41
 24/26 anonim válasza:
AZ a probléma,hogy ha tudod is honnan van az adósságod, esetleg papírokat is kiküldenek. Felkeresheted azt a helyet ahol a számlád keletkezett...de ők azt fogják mondani,hogy nem tehetnek semmit,mert már átadták másnak az ügyet. Viszont pofátlanság netovábbja, már nem emlékszem a pontos összegre ,de volt olyan,hogy kb. 60.000ft-al tartoztam (szülők vettek a nevemre valamit évtízedekkel ezelőtt). Ennyi volt a tartozásom, ezt eladták és az Intrum rendesen megnyomta ezt az összeget mint követelés, amit be kellett fizessek. Pofátlan banda visszont,állandóan hivogatják,levelekkel bombázzák az embereket. Elég sok ügyről hallok innen onnan. Jó lenne őket felszámoni és normális körülmények között rendezni a tényleges tartozásokat - mert azokat nem vitatom-.
2018. jún. 4. 20:02
 25/26 anonim ***** válasza:
Fel lehet őket zaklatásért jelenteni ha levelekkel bombáznak meg hívogatnak, erre semmi jogkörük nincs, mást se tudnak csinálni ha nem fizetsz.
2018. jún. 6. 12:50
 26/26 anonim ***** válasza:

Intrum és a többi gittegylet csak lejárt tartozásokat vesz meg jó pénzért, azok bírósági úton nem behajthatók ha így lenne akkor akinek tartoznak hajtatná be, hülye lenne másnak átadni. Az Intrum annyit tehet ,hogy fenyegetéssel megzaklatással próbálja lehúzni az embert, mert még hasraütéssel rá is dobnak valamennyit, amit tisztán az ő nyereségük. Ha nem fizetnek nekik akkor viszont bukta, mehetnek a sóhivatalba panaszért, mert az adósság nem behajtható.

Az intrumot el kell hajtani mint Mariska a magzatot, hozzátéve, hogy kézcsókom magukat nem ismerem, és magukkal sosem álltam szerződésben, nem is vettem maguktól soha semmit, így maguknak én nem tartozom és nem járulok hozzá, hogy az adataimat önök tárolják, kérem a megsemmisítésüket.

Ha nem értenek a szép szóból és hívogatnak, sms-t küldenek meg levélben zaklatnak, akkor irány a rendőrség és feljelentés zaklatás miatt

2018. jún. 16. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!