Foglalkoztatást helyettesítő támogatás 30 napja?
Kapom pár hónapja a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, el is olvastam nagyon sok oldalt róla, a papíromon is van alap tájékoztatás, munkaügyiben is kérdeztem, de teljes mértékben nem kaptam részletes választ.
Az lenne a kérdésem, hogy önkéntes munkának az állatmenhelyet is elfogadják, vagy csak olyan helyet ahol embereken segítesz ( pl. ételosztás), valamint háztartási munkára akkor azt kell érteni, hogy pl. nagyapám bejelent magához, hogy ott dolgozok, havonta fizetjük az 1000. forintot és kész?
Előre is köszönöm a válaszokat
Nem az a lényeg, hogy embereken, vagy állatokon segítesz, hanem az, hogy a szervezet nyilvántartott önk.szervezet-e:
"a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló törvény szerinti nyilvántartásban szereplő fogadó szervezetnél"
(szociális törvény)
Háztartási munkánál nem lehet a "munkaadó" egy háztartásban veled, és a legtöbb önkormányzat nem fogadja el a hozzátartozó/rokon által adott igazolást sem (hiába fizette be az ezer forintot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!