Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elhatároztam hogy tudatosabban...

Kapo1588 kérdése:

Elhatároztam hogy tudatosabban élem az életem, és foglalkozok a pénzügyeimmel, kiadásaimmal! Tudnátok adni pár tippet hogyan tehetném ezt meg? Plusz Ti hogy osztjátok be a fizetésetek?

Figyelt kérdés
% érdekelne hogy mire mennyit költötök

2013. okt. 5. 06:50
 1/10 macamaci válasza:
Én úgy csinálom,hogy minden hónap elején egy papírra felírom a kiadásaimat,amit tudok biztosan pl csekkek,gyógyszerek stb. Ès amikkr megkapom a fizetésemet akkor elöször mindig a csekekkel kezdek majd a többi fontos dologgal és ahogy haladok úgy pipálom ki a dolgokat.Aztán könnyebben látom így azt is mennyi pénzem marad kajára meg pipere dolgokra :-)
2013. okt. 5. 07:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Vezess háztartási naplót.

Írd fel minden bevételedet és kiadásokat. A legkisebbeket is. Külön rovatba a rezsit, a kaját, a tisztálkodószereket, stb.

Hónap végén látod, hogy mi volt a felesleges vagy nem éppen fontos.

Ha rendszeresen vezeted, akkor azt is látni fogod, hogy mennyit változnak az árak.

2013. okt. 5. 07:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Excel táblázatot veetek, mindenről részletesen, több oldalnyi. A pénzeket pedig külön borítékokba pakolom.
2013. okt. 5. 08:03
 4/10 A kérdező kommentje:
hány és milyen boriték van? milyen exel?
2013. okt. 5. 08:09
 5/10 anonim ***** válasza:
kiszamolo.hu - olvasgasd ezt az oldalt.
2013. okt. 5. 09:43
 6/10 A kérdező kommentje:
ismerem, azért is jutottam erre az elhatározásra! csak segítség kéne az elkezdésben:)
2013. okt. 5. 09:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Excel, táblázatkezelő a gépen. De vannak ingyenes táblázatkészítők is. Van egy táblázatom, amiben heti bontásban írom a bevásárlást, külön bontva kategóriákra, tejtermék, gyümölcs, mirelit, nasi, stb. Van egy táblázat a napi költekezésről és van egy havi, amiben a rezsi, bevétel, más állandó kiadások, pl. bérletek, zsebpénzek a gyerekeknek szerepelnek. A borítékok pedig: van egy a rezsinek, egy a bevásárlásoknak és egy a rövidtávú gyűjtésekhez (pl. most csináltatom a fogaimat, a gyereknek meg kell majd angol nyelvvizsgára, vagy pl majd karácsonyra). Van még egy táblázat, hogy mikor mit főzök, oda be szoktam írni külön az új bevált recepteket is.
2013. okt. 5. 09:59
 8/10 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat

remélem a napi rutin részévé fog válni. hogy ha valaki tud további tippeket adni azt megköszönöm, meg ha befeketetési tippeket is azt is:D

2013. okt. 6. 13:36
 9/10 anonim válasza:

A háztartási napló a legjobb megoldás.

Használj rá programot, manapság már rengeteg létezik, asztali, online és mobilos verzió is.

Én a RoyalCashflow nevű ingyenes szoftvert használom. ( [link] )

2014. júl. 18. 19:35
 10/10 anonim válasza:
Próbáld ki a contoroll házipénztár alkalmazást (guglizz rá). Ingyenes, magyar nyelven is elérhető, egyszerű kezelni. A kiadásaidat rögzítheted egyesével, a kártyás fizetéseket, banki átutalásokat pedig a netbankod importjából is beolvashatod. A program segít a tételek kategorizálásában, és így könnyebb átlátni, hogy mire mennyi pénz jut, min lehetne/kellene spórolni. A segítségével a családi költségvetés is könnyebben átlátható.
2015. márc. 13. 13:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!