Kapo1588 kérdése:
Elhatároztam hogy tudatosabban élem az életem, és foglalkozok a pénzügyeimmel, kiadásaimmal! Tudnátok adni pár tippet hogyan tehetném ezt meg? Plusz Ti hogy osztjátok be a fizetésetek?
Figyelt kérdés
% érdekelne hogy mire mennyit költötök2013. okt. 5. 06:50
1/10 macamaci válasza:
Én úgy csinálom,hogy minden hónap elején egy papírra felírom a kiadásaimat,amit tudok biztosan pl csekkek,gyógyszerek stb. Ès amikkr megkapom a fizetésemet akkor elöször mindig a csekekkel kezdek majd a többi fontos dologgal és ahogy haladok úgy pipálom ki a dolgokat.Aztán könnyebben látom így azt is mennyi pénzem marad kajára meg pipere dolgokra :-)
2/10 anonim válasza:
Vezess háztartási naplót.
Írd fel minden bevételedet és kiadásokat. A legkisebbeket is. Külön rovatba a rezsit, a kaját, a tisztálkodószereket, stb.
Hónap végén látod, hogy mi volt a felesleges vagy nem éppen fontos.
Ha rendszeresen vezeted, akkor azt is látni fogod, hogy mennyit változnak az árak.
3/10 anonim válasza:
Excel táblázatot veetek, mindenről részletesen, több oldalnyi. A pénzeket pedig külön borítékokba pakolom.
4/10 A kérdező kommentje:
hány és milyen boriték van? milyen exel?
2013. okt. 5. 08:09
5/10 anonim válasza:
kiszamolo.hu - olvasgasd ezt az oldalt.
6/10 A kérdező kommentje:
ismerem, azért is jutottam erre az elhatározásra! csak segítség kéne az elkezdésben:)
2013. okt. 5. 09:50
7/10 anonim válasza:
Excel, táblázatkezelő a gépen. De vannak ingyenes táblázatkészítők is. Van egy táblázatom, amiben heti bontásban írom a bevásárlást, külön bontva kategóriákra, tejtermék, gyümölcs, mirelit, nasi, stb. Van egy táblázat a napi költekezésről és van egy havi, amiben a rezsi, bevétel, más állandó kiadások, pl. bérletek, zsebpénzek a gyerekeknek szerepelnek. A borítékok pedig: van egy a rezsinek, egy a bevásárlásoknak és egy a rövidtávú gyűjtésekhez (pl. most csináltatom a fogaimat, a gyereknek meg kell majd angol nyelvvizsgára, vagy pl majd karácsonyra). Van még egy táblázat, hogy mikor mit főzök, oda be szoktam írni külön az új bevált recepteket is.
8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat
remélem a napi rutin részévé fog válni. hogy ha valaki tud további tippeket adni azt megköszönöm, meg ha befeketetési tippeket is azt is:D
2013. okt. 6. 13:36
9/10 anonim válasza:
A háztartási napló a legjobb megoldás.
Használj rá programot, manapság már rengeteg létezik, asztali, online és mobilos verzió is.
Én a RoyalCashflow nevű ingyenes szoftvert használom. ( [link] )
10/10 anonim válasza:
Próbáld ki a contoroll házipénztár alkalmazást (guglizz rá). Ingyenes, magyar nyelven is elérhető, egyszerű kezelni. A kiadásaidat rögzítheted egyesével, a kártyás fizetéseket, banki átutalásokat pedig a netbankod importjából is beolvashatod. A program segít a tételek kategorizálásában, és így könnyebb átlátni, hogy mire mennyi pénz jut, min lehetne/kellene spórolni. A segítségével a családi költségvetés is könnyebben átlátható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!