Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit jelent pontosan: Lemondás...

Mit jelent pontosan: Lemondás a vállalkozás üzleti részéről?

Figyelt kérdés
Mi tartozik bele, Vezetés,papírok,pénzforgalom,áru,vagy a vállalkozói vagyon is,pl: szerszámok,gépek stb.
2013. szept. 18. 07:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"Ha én megvenném a MOL 30%-át, akkor bizony a cég vagyonának 30%-a az enyém."

OK, próbáld meg eladni a finomítóból az egyik gép egyik csavarját. Ha már a tied... Aztán számolj be a sikerekről.

Térjünk már vissza, neked hány vállalkozásod volt? :)

2013. szept. 18. 11:40
 22/29 Flector 67 ***** válasza:
2 van jelenleg is. Szerintem szándékosan teszed a hülyét (vagyis remélem).
2013. szept. 18. 11:41
 23/29 anonim ***** válasza:
De szerintem tedd rendbe a fejedbe a tulajdon(lás) fogalmát... (keresd a római jog könyvben mondjuk)
2013. szept. 18. 11:42
 24/29 Flector 67 ***** válasza:
Mellesleg az ok, hogy én mint magánszemély nem adhatom el a MOL egy csavarját sem. De attól még a MOL 30%-a az enyém lenne. De hagyjuk szerintem.
2013. szept. 18. 11:42
 25/29 Flector 67 ***** válasza:
Te is megkereshetnéd mondjuk:)
2013. szept. 18. 11:43
 26/29 anonim ***** válasza:

"a MOL 30%-a az enyém lenne. De hagyjuk szerintem."

Igen. A MOL 30%-a igen. De a MOL vagyona az a MOL vagyona marad.

Amúgy azon is elgondolkozhatsz, hogy a MOL értéke hogyhogy változik percről percre, fel meg le, miközben a vagyona adott esetben nem változik semmit. A te vagyonod változik, a MOL vagyona nem. A két dolog nem lehet tehát egyenlő és azonos. Vagyis a te vagyonod nem egyenlő a mol vagyonával.

De szerintem is hagyjuk.

2013. szept. 18. 11:47
 27/29 Flector 67 ***** válasza:

Még szép, hogy az é vagyonom nem egyenlő a MOL vagyonával:)

Ahogy a vállalkozás vagyona se azén, mint magánszemély vagyona, de ettől áttételesen hozzám tartozik. Te csak a szavakon lovagolsz. Gondolom jogász vagy ügyvéd lehetsz. További szép napot.

2013. szept. 18. 11:50
 28/29 anonim ***** válasza:

"de ettől áttételesen hozzám tartozik"

Igen, mint ahogyan az országút is hozzád tartozik, mert te is állampolgár vagy, és az ország a tied, és az állami közútkezelő állami tulajdon. Kb. ilyen a hasonlatod, de ennek rohadtul semmi köze a kérdéshez.

Mint ahogyan annak sem, hogy mi az én foglalkozásom. És feleslegesen ne gondolkozz. A vállalkozásaim számát sem tudtad jól megtippelni, aztán a foglalkozásomat sem. Csak tudnám, hogy minek keverted ide ezeket a tippeket. A lottószámokat nem akarod megtippelni? Ha folytatódik a tendencia, egyel csökkenne a lehetséges kombinációk száma. Azzal még elvben nyerhetnének is az olvasók.

2013. szept. 18. 11:56
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kicsit bővebben kell leírnom,úgy nézem. Az egyéni vállalkozó meghalt,és több örökös van. Olyan papírt írtak az örökösök,hogy az egyik testvér javára "lemondanak a vállalkozás üzleti részéről". És szeretnénk tisztán látni,hogy ez pontosan mit takar,mi az amiről lemondtak pontosan. Annyit már tudunk,hogy egyéni vállalkozónál minden vagyon magánvagyonnak minősül,ide értve a vállalkozásban használt eszközöket,műhelyt stb.Hagyatéki még nem volt.
2013. szept. 19. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!