Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit jelent pontosan: Lemondás...

Mit jelent pontosan: Lemondás a vállalkozás üzleti részéről?

Figyelt kérdés
Mi tartozik bele, Vezetés,papírok,pénzforgalom,áru,vagy a vállalkozói vagyon is,pl: szerszámok,gépek stb.
2013. szept. 18. 07:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"hanem.. kit is?"

Hanem a céget. Ennyi. Nem bonyolult.

2013. szept. 18. 11:25
 12/29 anonim ***** válasza:

kérdező, örököltél valamit? mert az örökségről tudsz lemondani, de csak egyben, ha több a tartozás, mint a vagyon, tehát minuszban van...

Ha a vállalkozásnak több tulajdonosa van, akkor van a tulajdonosoknak üzletrésze. Az egy érték, csak úgy lemondani róla nem hinném, hogy érdemes, inkább eladni.

2013. szept. 18. 11:28
 13/29 Flector 67 ***** válasza:
Meg a tulajt. Nem bonyolult. Bár aki nem ért hozzá annak elhiszem az. Csak tudnám akkor minek szól hozzá. Mert ugyebár, ha nő a cég értéke, akkor az én vagyonom is nő, mivel a cég az én tulajdonom. De javíts ki, ha mégsem így van. És magyarázd meg miért.
2013. szept. 18. 11:28
 14/29 anonim ***** válasza:

Flector, a tudatlanság a magabiztossággal párosulva a legveszélyesebb.

A tulajdon azt jelenti, hogy valamivel TE személyesen szabadon rendelkezhetsz, például eladhatod.

Tegyük fel, hogy van egy KFT-d. Te vagy a 100%-os tulajdonosa. A cégnek van egy ingatlan a tulajdonában. Az ingatlant te eladhatod? Nem. Azt az ingatlant a cég, vagy a cég nevében eljáró ÜGYVEZETŐ adhatja el.

Ebből már egyből látnod kellene, hogy az ingatlan NEM a te tulajdonod.

2013. szept. 18. 11:30
 15/29 anonim ***** válasza:

"hanem.. kit is?"

igen, a céget. Ha onnan ki akarod venni a pénzt, akkor adót kell fizetni (osztalék vagy szja plusz járulék), és ami az adó levonása után marad, az már tényleg a tied.

2013. szept. 18. 11:31
 16/29 anonim ***** válasza:
11:28: az tényleg jó lenne, ha látnánk, hogy egy cégvagyon mennyit ér, mert akkor a politikusok vagyonbevallásában sem csak egy fél lakás lenne, hanem láthatnánk, hogy százmilliói vannak.
2013. szept. 18. 11:32
 17/29 anonim ***** válasza:

"ha nő a cég értéke, akkor az én vagyonom is nő"

Ez igaz. De attól még a vállalkozás vagyona nem a te vagyonod.

Tegyük fel, mindkettőnknek van MOL részvénye, és csak ez az egyetlen tulajdonunk van.. Ha a te vagyonod nő (mert emelkedik a MOL), akkor az enyém is. Mégsem mondhatom, hogy a te MOL részvényed végül is az enyém is. Vagy igen? Magyarázd meg, miért?

2013. szept. 18. 11:33
 18/29 Flector 67 ***** válasza:

Igazad én is észrevettem, hogy nagyon veszélyes vagy. Mint leírtam, nem ezzel van a probléma, bár látom nem érted. Tegyük fel az én egyik cégem 300 milliót ér. Akkor az nem az én vagyonom szerinted? Mindjárt írok is a Forbes magazinnak levelet, mert akkor évek óta rosszul számolják a leggazdagabb 100 listáját.

Nem megsérteni akarlak, de ne beszélj hülyeségeket, ha nem értesz valamihez. Nem adhatom el a cégem épületeit, mint magánszemély, ezt senki nem vonja kétségbe. Ellenben, ha én eladom a cégem, és azáltal az épületet is, akkor az pénz az én zsebembe landol, tehát engem gyarapít.

2013. szept. 18. 11:34
 19/29 Flector 67 ***** válasza:
Látom nagyon nem érted. Ha én megvenném a MOL 30%-át, akkor bizony a cég vagyonának 30%-a az enyém.
2013. szept. 18. 11:36
 20/29 anonim ***** válasza:

"Nem adhatom el a cégem épületeit, mint magánszemély, ezt senki nem vonja kétségbe."

Örülök, hogy végre beláttad. Ezzel vissza is kanyarodtunk a legelső hozzászóláshoz:

"A vállalkozói vagyon (pl gépek stb) nem a te vagyonod. Tehát nem is tudsz lemondani róla. "

Csak tudnám akkor végül is mire volt jó ez a nagy kör?

"Ellenben, ha én eladom a cégem, és azáltal az épületet is, akkor az pénz az én zsebembe landol, tehát engem gyarapít."

Nem, az épületet nem adod el. Az marad a cég tulajdonában. És a cég eladása téged nem gyarapít. Hiszen az a tied volt eddig is.

2013. szept. 18. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!