Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pályakezdő vagyok, még soha...

Pályakezdő vagyok, még soha nem vettem ki szabadságot. Tudsz segíteni?

Figyelt kérdés
Úgy kezdtem el dolgozni, hogy pont 10 nap szabadságom lett erre az évre. Ebből mennyit vehetek ki úgy, hogy azt mondom, nekem az mindenféleképpen kell? És mennyire mondhatja azt a munkáltató, hogy márpedig x napot ő határoz meg, hogy mikor vehetem ki?

2013. szept. 13. 18:34
 1/2 anonim ***** válasza:
A járó szabadság 25%-ról dönthetsz te a munka törvénykönyve szerint, a többit a munkáltató határozhatja meg. Sok esetben - tapasztalat - persze legtöbbször igazodni szoktak egymáshoz az igények, és nem vétózzák meg azt ha szabira szeretnél menni, cserébe nem illik a legnagyobb hajtáskor lelépni. De törvényileg csak a 25% az amiből te gazdálkodhatsz. Jelen esetben ez 2,5 vagyis 3 nap.
2013. szept. 18. 08:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Jézus Máriám, ekkora egy szar országot... No mindegy, a válaszodat köszönöm szépen. :)
2013. szept. 18. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!