Francia, spanyol vagy olasz nyelven éri meg legjobban tanulni gazdasági vonalon?
Vicc nélkül egyformán megéri.
Ha szétnézel a profession.hu-n vagy a többi álláshirdető oldalon, nagyon sok hirdetést találsz valamennyi nyelvhez.
Ne az alapján dönts, hogy melyik lehet majd a leghasznosabb, mert ebben a hasznossági kategóriában mindhárom nyelv 10/10-es pontozást kapna.
Inkább egyéb szempontok alapján dönts: Melyik szerinted a legkönnyebb, melyik országba látogatnál el szívesen sokszor majd életed során (ha spanyol, akkor mehetsz Mexikótól Dél-Amerika csücskéig is), stb.
A francia az EU-ban nagyon hasznos lehet, meg sok más helyen is beszélik, a spanyol nem munkanyelv az unióban, de szintén rengeteg helyen hasznos lehet. Mindkettőt rengetegen beszélik.
Szerintem az olasz kevésbé hasznos, mert Olaszországon kívül nem nagyon beszélik, viszont szép nyelv. Biztos ezzel is lehetne jó állásokat kifogni, szóval szerintem ne a "haszon" alapján válassz, olyan óriási különbség nincs köztük.
Én inkább oroszt tanulnék *___*
Nagyon logikus a francia kiejtés. Könnyen tanulható, még ha nem is tudjuk úgy kiejteni a hangokat, mint a franciák.
A francia és az olasz nyelvtan lényegében teljesen ugyanaz (igeidők képzése, szerkezete, számnevek, névelők). Mindkettőt tanulom, az olasz csak a kiejtésben könnyebb, másban nem. A spanyol nyelvtan szerintem szintén hasonló, de nekem nem tetszik a nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!