Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a teendő ha nem küldik el...

Mi a teendő ha nem küldik el a kifizetett terméket? (Vatera)

Figyelt kérdés

5 ezer Ft értékben kifizettem vaterán 1 hete egy terméket, átutaltam a pénzt, át is ment. Az eladó értékelt pozitívan.

De nem válaszol azóta a levélre se,amiben megkérdeztem tőle mikor érkezik meg a termék. Telefonáltam neki és azt mondta, válaszolt a levélre pedig ez nem igaz. Azt is mondta hogy postázta a terméket.

Mégse jött még meg.

Meddig kell várni mégis és mi a teendő ha nem érkezik meg továbbra se?

Átverés lehet? Ha igen, mit tudok tenni mégis? Van vagy 1000 értékelése, ebből kb. vagy 20 a negatív. Tehát semmi nem változna, nem romlana az értékelése ha majd negatívat kapna esetleg. De én meg kifizettem 5 ezer Ft-ot és nem jött meg a termék!!! :((

2013. szept. 4. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha ajánlottan kèrted a postát akkor kèrd a másolatát e-mailben, ha nem küldi akkor szólsz a vaterának ,elküldöd a levelezèseket ès õk behajtják. Ha sima postát kèrtèl akkor drágám ez volt a tanulópènz. SOHA nem kèrünk sima postát. Èn 5 ève vaterázok, sose törtènt ilyen.
2013. szept. 4. 15:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Ajánlottan küldte. Simán nem is lehetett volna.

Várom még egy kicsit. Aztán ha nem érkezik meg továbbra se, akkor kérem, hogy küldje át az ajánlott szelvény másolatát emailben.

2013. szept. 4. 16:03
 3/5 anonim válasza:

Én 13000 Ft-ot bankszámlára átutaltam de a küldemény nem jött, sem email. Jeleztem a Vaterának. Egy jó hét múlva reagáltak, mintha én lennék a hibás - miért utaltam előre, stb. Lényeg hogy ők nem foglalkoznak az üggyel. Kinyomtattam a levelezésünket a banki átutalás másolatát és irány a Kapitányság. Egy vizsgáló felvette a jegyzőkönyvet. Azt mondta, ha másokat is megkárosított akkor bűnügyként kezelik, egyébként szabálysértési ügy lesz. A Vatera értékeléseiből kimazsoláztam, hogy kiket vert még át és kinyomtatva ezt is átadtam.

Eltelt egy fél év amikor kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy csak szabálysértési ügy lesz, mert nem lelték fel a többi károsultat?! Újabb félév múlva egy hódmezővásárhelyi rendőr századosnő felhívott telefonon, hogy meg van az ember, de pénze az nincsen 8000 Ft-ot tudna fizetni. Fogadjam el. Nem fogadtam el, minimum 10000-et kértem.

Már rég elfelejtettem az ügyet, amikor a lakóhelyem rendőrségétől kaptam egy dörgedelmes levelet: beidéztek tanúnak. A vizsgáló tiszt elmondta, hogy mehetek a bíróságra magánvádasként, vagy szabálysértésként most lezárja az ügyet ha én elfogadom a 8000 Ft-ot.

Elfogadtam. Tanuló pénz 5000 Ft.

2013. szept. 4. 16:06
 4/5 anonim ***** válasza:

azt mondta, postázta?

kérd el a postai ragszámát és írd be ide:

[link]

2013. szept. 11. 10:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Én NEGYVEN EZER forintot utaltam egyszer. Amiért nem kaptam semmit. Bukta. rendőrség se csinált semmit.

Előre utalásnak ez az átka, lehet nem kapsz érte semmit. Benne van a pakliban.....

2013. szept. 12. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!