Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tudna-e nekem valaki segíteni...

Tudna-e nekem valaki segíteni abban, hogy 300. 000Ft-hoz jussak 12 napon belül?

Figyelt kérdés
Az OTP felmondta lakáshitelemet,és az egyetlen módja annak,hogy ne indítsák meg a végrehajtási eljárást,és visszaállítsák a szerződést,ha befizetem az elmaradásomat.Erre kaptam 15napot.Ebből már 3 lejárt.A világválságnak köszönhetően több mint duplájja lett a lakáshitelem,így csak alig vagy egyálltalán nem tudtam fizetni a hitelemet.Próbálltam segítséget kérni,de mindenhez pénz kellett volna.Ha tudtam volna fizetni,nem kérek segítséget.3 kiskorú gyermeket nevelek és nem szeretnék velük az utcára kerülni.A világválság előtt rendesen fizettem a részleteket.Közben lejárt a GYed-em,és nem tudtak részmunkaidőben alkalmazni,ezért Gyes-re kellett mennem,ami jóval kevesebb bevételt jelentett(-50.000Ft).Ez a két tényező segített hozzá,hogy ilyen helyzetbe kerüljek.Egyetlen" vagyonom "ez a lakás,a szüleim nem tudnak segíteni.Bár-listára kerültem.Most ismét dolgozom,a jövedelmem jelentősen több,de hiába,túl késő,felmondták a jelzáloghitelemet.Ha van valaki aki tudna bámijen módon tanácsot adni,vagy segíteni nagyon megköszönném!!!
2009. okt. 31. 22:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbálj meg beszélni a bankkal, hogy módosítsák a szerződést, kisebb törlesztőrészletre és hosszabb távra. általában belemennek, mert ők sem akarnak elesni a pénzüktől. Mi is ezt csináltuk, így ugyan 2 évvel többet kell majd fizetni, de kevesebb a havi törlesztő, amit ki tudunk nyökögni...
2009. okt. 31. 22:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha most "bármilyen módon" hozzájutsz 300ezer Ft-hoz, azzal még nagyobb bajba sodrod magad és a gyerekeidet!!!

Szerintem is próbálj meg bemenni a bankba és személyesen valamilyen adósságrendező hitelt kisírni magadnak!

Esetleg még azt csinálhatnád (ez most egy gyors ötlet), hogy átköltöztök a szüleidhez és a te lakásodat kiadod : a többhavi kaució szerintem lenne 300ezer Ft!!!

1 évig a szüleidnél élnétek, ez mégis 1 fokkal jobb, mintha az utcára kerültök, ezalatt a rezsi is olcsóbb lehetne (a szüleid lakásában feleznétek), a te lakásod rezsijét a bérlő fizetné...

Szerintem a szüleid ennyiben biztosan segítenének!

(Az unokáik a közelükben lennének 1 évig, neked is segítség lenne, a megélhetésetek is olcsóbb lenne.)

Nem tudom a körülményeiteket, de most hirtelen ez ugrott be, én mit csinálnék, ha ekkora bajban lennék. :-[

2009. okt. 31. 22:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Még valami az eszembe jutott : a munkahelyeden nem kérhetnél fizetéselőleget (ezt több hónapig vonnák, kamatmentes részletekben)???...
2009. okt. 31. 22:47
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Most nyomják ezt az adósságrendező hitelt. Akkora szar az egész. Amit a sok... emberre rádumáltak és azok meg bedőltek neki most azokon segít ugyanaz az ember aki bajbakeverte a hiszékenyeket. áldom az eget hogy akármennyire mondták az ismerőseim hogy hozzak ki hitelre kocsit én akkorse hoztam mert láttam a buktatóját.
2009. okt. 31. 22:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Az jó ötlet lenne,hogy kiad a lakásodat.

De ha nem akarsz a szülőkkel lakni,akkor nem tudsz kölcsön kérni testvértől,szülőktől,rokonoktól?Esetleg egy nagyon jó baráttól?

Én megértem,hogy nagyon rossz helyzetbe kerültél,hisz sajnos egyre többen vannak így.Az egyik barátom is 5 hónapja keresett meg engem hasonló problémával(neki is a lakása volt veszélyben).Mivel tudom,hogy önhibáján kívül esett ilyen nyomorult helyzetbe, örömmel segítettem neki.(igaz csak 200 ezer forint kellett neki),amikor ezt a pénzt befizette,rögtön kérte utána a részletfizetési lehetőséget hosszabb lejárattal.Mert ugye a szerződését felbontották,és új szerződés kellett..A bank engedélyezte.Valószínű,hogy te is ha ki tudod fizetni a pénzt,akkor kapni fogsz egy újabb lehetőséget..Így nem kell később aggódnod!!Ha mindenképpen megakarod tartani a lakásodat,próbálj kölcsön kérni,vagy amit az egyik iró is ajánlott ad ki 1 évre a lakásodat!Tudom mondani könnyű amíg nem tapasztalja az ember..

Bárcsak segíthetnék neked!!

2009. okt. 31. 23:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Én nem írtam ilyet,hogy"bármi áron".Itt nem arról van szó,hogy hitelt-hitelre vettem fel és a végén rámdőlt az egész.Lakáshitelt vettem fel,melynek fizetésével nem volt addig gondom míg nem jött a világválság.A devizaárfolyam változása mellett hitelem ügyleti kamatát is kétszer módosították:3.45-ről 6.95-re!Volta én többször bennt a banknál,de ahhoz,hogy módosítsák a szerződést nem kevés pénzre lett volna szükségem.Az első összeg 60.000Ft volt.Ha azt nem tudtam kifizetni,(értelemszerüen utánna ez az összeg csak nőtt)akkor később a többit,hogy?Most már nem létezik más megoldás mint az,hogy az elmaradást ki kell egyenlítenem és akkor állítják csak vissza a szerződést.Kérdés az,hogy honnan teremtsek elő ennyi idő alatt 300.000Ft-ot?Ha megvan,már lehet kedvezőbb konstrokcióra váltani.
2009. okt. 31. 23:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Bocs,még is írtam,hogy "bármilyen módon",de ez csak a tanácsra vonatkozik!Már tisztára ki vagyok idegileg...
2009. okt. 31. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!