Milyen végzettséggel lehetne egy kb. havi félmilliós fizetésem?
15 éves lány vagyok. Német és angol felsőfokú nyelvvizsgám van, oroszul nemrég kezdtem tanulni, magántanárhoz járok. Olaszul is tanulgatok, a nyaralások alkalmával sok kinti barátom lett, akikkel levelezek. Majd ha meg lesz az orosz felsőfokú, akkor szeretném ebbe is jobban beleásni magam. Illetve majd még egy skandináv nyelvet szeretnék elsajátítani.
Külföldre szeretnék egyetemre menni. Csak azt nem tudom hová. Jó a nyelvérzékem, de a nyelveket mint eszközt szeretném használni, nem pedig célként. Szóval tolmács, műfordító szakma nem érdekel és az ilyen germanisztika, romanisztika és társai szakok is kilőve. Szeretek utazni, sok külföldi barátom van. :) Szerintem a kommunikációs készségeimmel sincs gond, könnyen megtalálom a közös hangot az emberekkel. Irodalom, történelem tárgyakat kedvelem a legjobban a nyelvek után, szüleim szerint bölcsészettudományi karra kéne jelentkeznem, de mindig azt hallom, hogy azzal nem megy az ember semmire. Én mindenképp jól fizető állást szeretnék, havi félmillió körül keresni. Ezért hajlandó vagyok rengeteget tanulni és megdolgozni érte, de nem igazán tudom merre induljak el. Közgazdaságot vagy jogot is szívesen tanulnék, egyetem mellett lehet jó lenne egy szakmát is szereznem. Tőzsdézni is szeretnék, erről még nem sokat tudok, ehhez is adhatnátok valami kiindulópontot. Vagy, hogy szerintetek a mai világban mit éri meg tanulni? Mi az amit a nyelvvizsgán és a kitűnő bizonyítványon kívül még tehetek addig, amíg gimnazista vagyok?
"Mi az amit a nyelvvizsgán és a kitűnő bizonyítványon kívül még tehetek addig, amíg gimnazista vagyok?"
Ha beosztottként, végzettséged szerint szeretnél dolgozni a jövődben akkor kb ennyit.
"Tőzsdézni is szeretnék"
Ezzel kapcsolatban meg már konkrétan 6 évesen is meg lehet tenni MINDENT, semmivel nem lesz másabb 15 évesen,mint 18.
Az,hogy nem saját néven az már más kérdés.
"Mi az amit a nyelvvizsgán és a kitűnő bizonyítványon kívül még tehetek addig, amíg gimnazista vagyok?"
Azt, hogy tájékozódsz a világ dolgairól, naprakész vagy a világ fontosabb eseményeiről s akár beleáshatod magadat már most abba a szakterületbe, melyben később dolgozni szeretnél.
Sok pénzt meg gyakorlatilag bármilyen szakmában lehet keresni, ha elég jó vagy benne. Mindenképp olyat válassz, amire nem csak munkaként tekintesz, hanem élvezed is, egybevág az érdeklődéseddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!