Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi fizetést lehet ilyenkor...

Mennyi fizetést lehet ilyenkor kérni?

Figyelt kérdés
Valaki segítsen! Pályakezdő vagyok, most végeztem a Corvinus Egyetemen (alapképzés+mesterképzés), ez egy külföldi vállalat ott lennék középvezető, 3 féle nyelvvizsgám van, két felső és egy középfok. Bruttóban vagy nettóban kell mondani a bért? És utána mit kell mondani?
2009. okt. 28. 07:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Én nettóba szoktam megadni a fizetési igényemet. A nyelvtudás sokat ér, még egyetem is van mögötte, középvezetői beosztásban és szerintem nyugodtan kérhetsz egy nettó 180-200 ezret minimum.
2009. okt. 28. 07:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Bruttóban illik megadni.
2009. okt. 28. 09:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A nettóban megadott fizetési igény pontosan olyan, mintha azt mondanád: sokat, vagy eleget vagy keveset stb.

Abszolút nem definiálja azt, hogy mennyit is fog a vállalkozó utánad fizetni.

Csak azért, mert a foglalkoztatód nem igazán tudja a te jövedelmi helyzeted. Lehet, hogy a béred mellett egyéb jövedelemből származó bevételed is van, és ha a béred és a pluszjövedelmed eléri azt az adózási határt, amely alapján már MÁS ADÓKULCSBA tartozol, akkor az általad vázolt nettó jövedelem eléréséhez EGÉSZ MÁS BRUTTÓ jövedelem kell. Tehát tulajdonképpen megvezeted a foglalkoztatót, ha nettót írsz.

Erre a legjobb megoldás, ha nettó és bruttó összeget is megadsz, ekkor EGYBŐL LÁTSZIK, hogy van-e egyéb - várható - jövedelmed, és a vállalkozó is látja az adóterhét a jövedelmednek.

De furcsa, hogy ezt egy Corvinuson végzett egyetemistának kell elmondani.

2009. okt. 28. 09:45
 4/5 anonim ***** válasza:
mindig bruttót kell megadni.
2009. okt. 28. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a bruttót illik megadni, de a nettó egyértelműbb, mert nem mindenki tudja pontosan az adóterhek mértékét ill. a járulékokat, szerintem teljesen mindegy. A környezetemben szinte mindenki nettóban adja meg, ha állást pályáz meg. Az adósáv meg igazából lényegtelen, mert ha valakit megfizetnek akkor vállalja a másik adókulcsba esést, de akinek a jövedelme éves szinten 1.900.000 Ft-ot meghaladja azt nem vágja földhöz a rá eső adósáv, a lényeg, hogy nem kell adójóváírást kérni és akkor még így is Ő fog visszakapni pénzt és Ő a végzettsége alapján, akkor helyesbítek: bruttó 300.000, és ennek a nettója: 169.500 Ft, éves bruttó jövedelme: 3.600.000 Ft, ilyenkor már eltekinthető az 1,9 M-s adósáv. Szerintem a foglalkoztató el se olvasná az önéletrajzát, ha meglátná a 300.000 Ft-os bruttó igényét, a nettó kicsit csalás mert ugye az nem tűnik olyan nagy összegnek. Attól még, hogy a Corvinuson végzett, nem azt jelenti, hogy tudja ezeket, hisz feltüntette, hogy "pályakezdő" és ha még nem is gazdasági szakon végzett és életében nem tanult ilyeneket, nem tudhatja.
2009. okt. 28. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!