Miért ilyen drága az átutalás? És miért nem világosított fel, hogy lehet ingyen is?
Sziasztok!
500Ft-al húztak le, mert nem értek sajnos hozzá.. Kellett fizetnem bankszámlára X összeget. Mondom oké, befizettem, azt mondta kér még 500Ft-ot mert ez a "Tranzakciós díj". Mondom mi? És 500Ft?? Na mindegy.. Odaadtam. De menet közben kiderült, hogy be is tudtam volna fizetni a csávónak a számlájára a pénzt, nem csak utalni.. De nagyon foglalkozok a bankokkal és nem is foglalkoztam velük, honnan tudtam volna?! Az ügyintézőnek kellett volna felvilágosítania, hiszen a szándékomat tudta, hogy pénzt szeretnék juttatni arra a másik számlára.. Komolyan ez gusztustalan, hogy 500Ft... Majdnem több volt a tranzakciós díj mint maga az összeg már nem azért...
Ha te azt mondod az ügyintézőnek, hogy utalni akarsz, akkor jogosnak tűnik, hogy nem ajánlja fel a befizetést, mert te nem azt akarsz. (A kettő nem csak annyiban különbözik, hogy az egyik ingyen van, a másik nem.) Különösen, hogy pár bankfiókban nem az ügyfél van a középpontban, hanem a bank. Szerintem ez egy remek lecke volt neked:
-Olvasd el, amit aláírsz. Beleértve, hogy megismerted a számlához kapcsolódó szolgáltatások díjait.
- Legyél körültekintő, mind bankválasztás terén: más bankban szerintem jóval kedvezőbb feltétellel tudnál számlát vezetni, ez a díj nagyon soknak tűnik), mind abban, hogy ha nem értesz a bankoláshoz, megkérdezed azon ismerőseidet, akik igen.
Nekem már többször mondtak bankban olyan információt, amely egyáltalán nem volt igaz ( semmilyen kiskapuval sem), azt még csak 20 éves vagyok... Viszont legalább tanultam egyet s mást a fenti esetekből...
Bementél a bankba, azt mondtad szeretnél pénzt utalni. Mit kellett volna az ügyintézőnek kérdeznie? Hogy esetleg nem hamburgert akarsz-e mégis venni? Utalni akartál, ő meg utalt. Persze hogy menet közben derült ki, hogy lehetett volna másképp is. Amikor mondtad, hogy hová szeretnél utalni, hisz a banknál vezetett folyószámlákra tudsz pénztári befizetést is eszközölni; ugyanakkor teljesen egyértelműen "A" bankfiókban nem tudsz "B" bankfióknál vezetett bankszámlára befizetni.
Szóval bementél, hogy utalni akarsz. Akkor a te álláspontod szerint a teljesség igénye nélkül az ügyintézőnek felvilágosító előadást kellett volna tartania az összes átutalással vmilyen szinten összefüggő témáról:
- Csoportos beszedés
- Pénztári befizetés
- Kártyás tranzakció
- Készpénzfelvétel
- Különböző devizanemek árfolyama
- Devizaváltás költségei
- Egyes számlacsomagok költségei
...stb
Ezek a leghétköznapibb pénzmozgásoknál előforduló témák. Ha erről minden egyes "utalni szeretnék" mondat után előadást tartana az illető ügyintéző, az alkalmanként olyan minimum fél órás procedúra lenne, de ha az átlag ügyfél felfogóképességét/pénzügyi műveltségét vesszük akkor simán többórás is. Reális elvárásaid vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!