Azt hallottam hogy ha egy Kínai alapít Magyarországon céget akkor 5-évig adómentes. Ez igaz lenne?
Nem csak a kínaiakra vonatkozik, hanem bármilyen nemzetiségű emberre, ill. külföldi cégre. (A "kínai" kis k, mert nem tulajdonnév.)
Ezt a jogszabályt még a '90-es évek elején hozták, ha jól tudom.
És vissza lehet élni vele, vissza is szoktak: az öt év letelte után a céget megszüntetik, de más néven működik tovább.
Tudtommal ez azért nem úgy működik, hogy "bármilyen külföldi cég" csak úgy piff puff adómentességet kap...
Speciális kritériumok szerint lehet kapni részleges adómentességet. Főleg a nagyfoglalkoztatók.
Jön Cho Hun Yang és nyitni akar egy kifőzdét ő nem lesz adómentes.
"de jó hogy mindenféle ember 5-évig adómentes"
Szerintem te is kaphatsz 5 év adómentességet ha pl. egy munkanélküliséggel erősen sújtott térségben 50-100 fős munkahelyet teremtesz. :)
Sőt 1 évig kifizetik az összes alkalmazottad bérét, cserében vállalod pl. hogy minimum 2 évig alkalmazod a dolgozóidat!
190főt foglalkoztató csirkefeldolgozó így kapott 242 milliót előre, de idő előtt csődbe ment (11hónap után).
Ez magyar cég volt a csirketermelők hozták létre, saját termékeket vásároltak fel egy olyan feldolgozóban ami majdnem 700 millió támogatással épült+1 milliárd hitellel kb. 5% önerővel.
A csőd oka, idézem: "Túl drágán vettük az alapanyagot!"
A sors fintora, hogy saját maguktól vették!!! A hitelekkel+támogatásokkal megspékelt feldolgozó tönkrement, másrészről a beszállítok=cégtulajok jól jártak. Ráadásul ez teljesen legális módszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!