EagleHUN kérdése:
Milyen könyvet ajánlotok ásványgyűjtéshez itt Magyarországon, Magyar ásványokhoz, esetleg a Kárpátmedence ásványaihoz?
Figyelt kérdés
Jelenleg a magyar könyvklub Természetkalauz Ásványok című 1995-ös könyve van meg nekem.
Fordította: dr.Weiszburg Tamás
Szakszerkesztő: dr. Papp Gábor
A fordítás egy 1992-es Olaf Medenbach/Cornelie Sussieck-Fornefeld: Mineralien című írása alapján készült.
Erről a könyvről van valakinek tapasztalata véleménye?
Vásároljak frissebbet, jobbat, használhatóbbat?
Ha igen mit?
Egy ideig nem foglalkoztam az ásványgyűjtéssel most újra "rám jött" a dolog. XD
2013. febr. 7. 00:04
1/8 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de nekem a Határozó Kézikönyv sorozatból van meg A kőzetek és ásványok, a szerzők Chris Pellant és Harry Taylor. Egész jónak tűnik, bár én nem szoktam ásványokat gyűjteni, nem tudom a gyakorlatban mennyire jól használható.
2/8 anonim válasza:
Koch Sándor: Magyarország ásványai
Szakáll-Gatter: Magyarországi ásványfajok
Várhegyi Győző - Szakáll Sándor: Gyűjtéstől a gyűjteményig
lelőhelyek tekintetében pedig:
100 magyarországi ásványlelőhely
vagy ami még jobb: www.geomania.hu
4/8 anonim válasza:
Na hát akkor hajrá, az a legjobb hazai adatbázis ilyen téren :)
5/8 A kérdező kommentje:
Oké csak ezt nem tudom magammal vinni.
2013. febr. 10. 15:59
6/8 anonim válasza:
Terepre nem kell könyveket vinni sem :D
7/8 A kérdező kommentje:
2013. febr. 13. 11:44
8/8 anonim válasza:
az ottani válaszomban ajánlottnál nem találsz sehol sem jobbat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!