A munkaügyi hivatalnak van valóban igaza? Már negyedszer megyek vissza a javított papírokkal.
Figyelt kérdés
2011.10.06-tól 2012.12.31-ig tartott a munkaviszonyom. A munkaügyi hivatalnak az "igazolólap az álláskeresési járadék és az álláskeresési segély megállapításához" lappal van gondja. Mégpedig a 13. pontban a jogviszony kezdete ugye 2011.10.06 és szerintük a 16-os pontban a "munkaviszony megszűnésének időpontját megelőző 4 naptári negyedév kezdő napja (az időszak kezdete)" sorban a munkáltatóm 2011.10.01-et írt. A munkaügyi hivatal szerinte viszont ide is 2011.10.06 kell, hogy kerüljön. Már megnéztem a kitöltési útmutatót is de nem igazán vagyok benne biztos. Kinek van most igaza? 3 hete húzódik a regisztrációm.2013. aug. 8. 14:34
1/3 anonim válasza:
Ugyan neked van igazad, de elég nehezen fogsz tudni zöldágra vergődni az ügyintézővel.
Próbáld meg, hogy beszélsz a kirendeltségvezetővel.
Vagy kérj írásbeli tájékoztatást az NFSz-től: [link]
2/3 verde válasza:
A munkáltatód nem jól töltötte ki az adatlapot, bár szerintem nem is 2011.10.06-ot kell írni. Az ügyintéző csak azokat az adatokat rögzítheti a rendszerbe, amelyet a munkáltató kitölt, viszont ha látja, hogy rosszul van kitöltve akkor vissza kell küldenie a munkáltatóhoz javításra. Ezekből az adatokból lesz megállapítva az ellátásod, ezért nem mindegy.
Lezárt negyedéveket kell figyelembe venni.
Itt nézd meg, itt vannak példák is:
3/3 verde válasza:
Egyébként aki ezt az őrületet kitalálta azzal egész nap, élete végéig ilyeneket töltetnék ki. Régen be kellett írni az átlagkeresetet, tök egyértelmű volt, de ez az új adatlap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!