Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A munkaügyi hivatalnak van...

A munkaügyi hivatalnak van valóban igaza? Már negyedszer megyek vissza a javított papírokkal.

Figyelt kérdés
2011.10.06-tól 2012.12.31-ig tartott a munkaviszonyom. A munkaügyi hivatalnak az "igazolólap az álláskeresési járadék és az álláskeresési segély megállapításához" lappal van gondja. Mégpedig a 13. pontban a jogviszony kezdete ugye 2011.10.06 és szerintük a 16-os pontban a "munkaviszony megszűnésének időpontját megelőző 4 naptári negyedév kezdő napja (az időszak kezdete)" sorban a munkáltatóm 2011.10.01-et írt. A munkaügyi hivatal szerinte viszont ide is 2011.10.06 kell, hogy kerüljön. Már megnéztem a kitöltési útmutatót is de nem igazán vagyok benne biztos. Kinek van most igaza? 3 hete húzódik a regisztrációm.
2013. aug. 8. 14:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Ugyan neked van igazad, de elég nehezen fogsz tudni zöldágra vergődni az ügyintézővel.

Próbáld meg, hogy beszélsz a kirendeltségvezetővel.

Vagy kérj írásbeli tájékoztatást az NFSz-től: [link]

2013. aug. 8. 22:15
 2/3 verde ***** válasza:

A munkáltatód nem jól töltötte ki az adatlapot, bár szerintem nem is 2011.10.06-ot kell írni. Az ügyintéző csak azokat az adatokat rögzítheti a rendszerbe, amelyet a munkáltató kitölt, viszont ha látja, hogy rosszul van kitöltve akkor vissza kell küldenie a munkáltatóhoz javításra. Ezekből az adatokból lesz megállapítva az ellátásod, ezért nem mindegy.

Lezárt negyedéveket kell figyelembe venni.

Itt nézd meg, itt vannak példák is:

[link]

2013. aug. 9. 11:13
 3/3 verde ***** válasza:
Egyébként aki ezt az őrületet kitalálta azzal egész nap, élete végéig ilyeneket töltetnék ki. Régen be kellett írni az átlagkeresetet, tök egyértelmű volt, de ez az új adatlap...
2013. aug. 9. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!