Ma vettem a Tescoban egy nadrágot, de hibás. Visszavihetem? Ha igen, meddig?
"Ha a kereskedő nem vállalja a kijavítást, vagy a kicserélést, vagy vállalta ugyan ezek valamelyikét, de nem tud/ott ennek eleget tenni a b) pontban meghatározott feltételekkel, akkor a vásárló jogosult választása szerint, vagy megfelelő árleszállítást kérni vagy elállni a szerződéstől, azaz a hibás termék visszaszolgáltatása fejében teljes vételár-visszatérítést követelni. "
Mindenképp kötelességük kicserélni, vagy visszaadni az árát, ha akciós ha nem. Lehet, hogy akkor csak ráfogták, hogy akciós volt, nincs rá garancia, mert nem volt kedvük foglalkozni a dologgal, és mivel nem erősködtél maradt is annyiban.
Szóval vidd csak vissza, és ne hagyd magad!
Visszaviheted. Teljesen mindegy, hogy akciós vagy sem. És levásárolni se feltétlen kell, pénzt is visszakérheted.
Nekem olyan is volt már, hogy én néztem félre valamit és akkor is visszaadták a tescoban a pénzt. Konrétan 1-et fizet 2-t kap akció volt valamiből, de én félre értelmeztem és két különféle típusút választottam pedig csak teljesen egyformákra járt az akció. Itthon vettük észre. Legközelebb bevittem, simán visszafizették az egészet kp-ben.
Teljesen mindegy, hogy akciós vagy nem akciós, ugyanazok a jogok vonatkoznak mindkét termékre, csak a legtöbb üzletben hangoztatják, hogy nem veszek vissza akciós terméket, ez polgári jog szerint nem így van. Az a baj, hogy vitatkozni sem nagyon tudsz sokszor, mert maguk az eladók sincsenek tisztában ezzel, panaszkönyvbe kell beírni és megkeresni valami felettes szervet.
Amúgy én Tescoban ilyen ügyekben mindig jóindulatú ügyintézőkkel találkoztam, magát az árat nem lennének kötelesek visszafizetni, ennek ellenére legutóbb tőlem megkérdezték, hogy a pénzt szeretném vagy levásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!