Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Abban az esetben ha a laptopom...

Abban az esetben ha a laptopomat egy szerviz elrontotta, jár kártérítés?

Figyelt kérdés
Márciusban elvittem a laptopomat javíttatni egy szervízben aki előzetesen elmondta hogy megtudja javítani a gépem. Kaptam rá 3 hónap garanciát is. Javítás után 2 napot bírta gépem majd vissza vittem és ismét megjavították de ott közölte a srác, hogy sajnos elszakították a trackpad-om kábelét de már megrendelték és elnézést kértek, haza vittem addig gondoltam majd egérrel elleszek, erre kiderült hogy a billentyűzet sem működik. Felvettem a kapcsolatot mondta hogy várjam meg míg megjön az alkatrész azóta sem keres, és nem is válaszol... +ismét ugyan az a hiba jelentkezik én is hagytam is a fenébe a gépet oda adtam egy másik szerviznek akik elmondták, hogy a javítást rosszul csinálták... és tönkre ment... végül július vége van és sehol a gépem... Ilyen esetben mit tudok csinálni hogy ha a szervíz tönkre tettem a gépem? és egy mac book pro-ról van szó... ami 800 ezer ft volt két éves (ebből 1 évet használtam) +hozzá teszem úgy vállalta el hogy ért is hozzá...

2013. júl. 28. 14:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem fogyasztóvédelem. Persze előtte érdemes végiggondolnod hogy mit tudsz a történetből bizonyítani. Vagy egy utolsó próba (amiben említeném nekik hogy a köv lépés a fogyasztóvédelem) a szervízben...
2013. júl. 28. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Fogy. védelemhez kell fordulnod, akik a békéltető testülethez fogják továbbítani a dolgot. Ott te megjelensz - a szervíz meg vagy igen vagy nem. A békéltető testület a benyújtott BIZONYÍTÉKOK alapján hoz egy döntést. Amit a szervíz vagy betart vagy nem, ugyanis nem kötelező érvényű rá nézve, csak ajánlás...

Ezek után lehet polgári pert indítani. A per során a békéltető testület döntése neked sokat segít majd.

De a javításokról a számlák megvannak? Vagy e-mailek? Bármi bizonyíték, ahol a szervízes ELISMERI (akár egy mail vagy levél), hogy ő rontotta el X alkatrészt? A másik szervíz adott neked szakvéleményt arról, hogy az előző, szakszerűtlen szerelés "tönkretette" a készüléket?

Ezekkel mind készülj, ha jogi útra akarod terelni az ügyet. Az, hogy te besétálsz egy tárgyalásra és azt mondod, hogy X szervíz tönkretette a mekbúkodat semmit nem ér - ezzel kiröhög a bíróság.

2013. júl. 28. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A laptop javíttatás elég reménytelen dolog, engem már három alkalommal szívattak meg két laptoppal kapcsolatban, de hagytam a csudába a dolgot, inkább eladtam bagóért alkatrésznek, csak hogy ne szívassam magam tovább. Jó tapasztalatom csak a hivatalos márkaszervízekkel kapcsolatban van, ezek a kis független szervízek kóklerek.
2013. júl. 28. 20:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen igen :) levelezesek meg vannak a szervizzel pl. a màsik szerviz viszont fog adni szakertői véleményt hiszen látták hogy totálisan elb...ák :S szóval a bizonyítékok meg vannak :))
2013. júl. 28. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Erre mondjuk nem vennék mérget, hogy adnak szakvéleményt, mert:

- Lehet nincs náluk megfelelő végzettségű ember, aki adhat

- Nekem van a szakterületemen "jogom" szakvéleményt kiállítani, de puszira még rokonnak sem adnék, ugyan is ha perre kerül a sor, akkor a szakvélemény kiállítóját is rángatják majd a perekre... Ezt ingyen épeszű ember nem vállalja, csak jópénzért.

2013. júl. 28. 21:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Hat igazad van erre meg nem is gondoltam :) de igazaból akkor szívhatom az egészet mert még egy új gépet sem tudok venni... szal hatalmas károm lett... szóval esélytelen? :(
2013. júl. 28. 23:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem esélytelen, végig kell zongorázni az ügyet.

Egy 800e forintos (jézus, minek vettél ilyen drága notit?!) gép eseténben lehet megér 20-30e forintot egy hivatalos szakvélemény. Ezt a per végeztével szintén be tudod hajtani a szervízen, ha megnyered.

2013. júl. 29. 11:28
 8/10 A kérdező kommentje:
És te mennyi kártérítést kérnél? Mennyi lehet reális?
2013. júl. 29. 12:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Maximum a készülék (újkori) értéke + a költségeid (egyszer ugye a szakszerűtlen szerelés + szakvélemény + perköltség)
2013. júl. 29. 12:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Akár akkor a 800 ezer ft + költségek? Csak ezt azert kerdem mert a gep 2 eves persze mint irtam ebbol egy evet volt hasznalva
2013. júl. 29. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!