Minek kell egyes embereknek milliós FIZETÉS? Amikor az országban élők fele, a minimálbért sem kapják meg, a hasznosabb munkájukért?
2 millión felüli havi fizetés után adózni kellene. Bezzeg ez nem tetszik nekik. Az hogy a Minimálbérből is mi mindent levonnak, az bezzeg jogos. A pláne, hogy vannak akik a Havi 8 millió után sem adóznak, mert őket védik egyéb jogok. Milyen munka az, ami megér egy évben 96 000 000 FT-ot ?????????
Megint csak a kisemberekről húznak le még egy bőrt. Szégyen amit ezek az emberek tesznek.
A fizetés után mindenki adózik. A világon mindenhol különbségek vannak a fizetések között. Én jóval több mint 1 milliót keresek, ugyanúgy adózom utána mint más. De én tanultam sok évig, van több diplomám, több nyelvvizsgám. A munkámmal a fizetésem sokszorosát keresik meg a cégek akiknek dolgozom. Tehát sokszorosan "behozom" azt a pénzt amit kifizetnek nekem. Van munka ami sok millió forintot megér, hiszen hatalmas felősség van az emberen, egy hiba és ugrott az egész. Ne a saját szemszögedből ítéld meg a dolgokat.
(Ez független attól, hogy mi a véleményem a mai minimálbér mértékéről, mi a véleményem az emberekről akik csak siránkornak, de semmit nem tesznek azért, hogy ez ne ennyi legyen, vagy legalább ők ne ennyiért dolgozzanak és mi a véleményem az állami cégeknél végzett munkáról)
10-24-nek
Szerintem a kérdező nem azokra gondolt, akik hasznos és felelősségteljes munkával teremtik elő a jövedelmüket, hanem azokra az állami vállalatoknál tevékenykedő, a végkielégítésért egymást sűrűn váltogató vezetőkre, akik veszteséges cégnél is többszázmillió forintos prémiumokat vesznek fel. És még felelősségről sem beszélnék a helyzetükben, hiszen semmilyen szankció nem éri őket, ha csődbe viszik a vállalatot, amit vezetnek.
10:51 Pontosan.
Azért az egy kicsit vérlázító.
Aki megdolgozik érte, attól nem sajnálom.
11:50 Na ez az.
De lehet akár Orvos, tűzoltó stb...
Az életükkel játszanak, mégis szinte éhbérért dolgoznak.
Sokszor a megdolgozott bért nem kapják meg, nem hogy végkielégítést. :(((((
Milyen munka az, ami megér egy évben 96 000 000 FT-ot?
Ahogy elmondták két ember keres ennyit: a jegybank elnöke, és a mertó project igazgatója
Megjegyzem a bruttó 8 mila az 3,5 nettóban, azaz több mint a fele megy vissza az államkasszába. (pontosabban (3 493 320 Ft)
Hogy a konkrét kérdésedre válaszoljak:
jegybank elnöke azért kapja ezt a 3,5 milliót, hogy ne tudják lobbisták anyagilag befolyásolni olyan könnyen.
A metró projekt vezetője egy olyan szakember aki a La Manche Csatorna alatti ún. „Csalagút" főépítésvezetője volt, Athénban, Szingapurban, Kalkuttában, Leshotóban, Új-Delhiben épített alagutakat, metrókat. Ezért ő egy olyan bért kért, amit kért volna egy indiai munkáért is. Bárkit vesznek fel erre a munkára akinek van tapasztalata metróépítésben, az nem jön el ennél kevesebbért.
Megfizetik azt, hogy olyan munkát végez el, amire kevesen alkalmasak.
A tanárnak hasznosabb a munkája? Ezeknek a nagy fizetésű embereknek egyetlen olyan döntése, amiből neki naponta több tucatot kell hoznia, több millió forint bevétel kiesését okozhatja. Egy tanárnak ezred annyi felelőssége sincs haszonnal kapcsolatban.
10:21
Lehet hogy egy tanárnak nincs.
De ha ő az emberek kiskorában nem figyel a gyerekekre.
Akkor nem lennének ilyen emberek sem.
Azért valahol az Ő munkájuk is nagyon fontos.
És igen is, lehet az ő döntésükből is születhet, vagy veszhet milliók sorsa.
Azért ebben szerintem kiegyezhetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!