Miért kapok minimálbért, ha nekem középiskolai végzettségem van?
Ez most komoly??
Diplomával, napi 8 (vagy több) órában dolgozva is sokszor minimálbért kapnak az emberek.
Senkihez nem tudsz fordulni, ha a munkaszerződést így írtad alá, akkor ebben egyeztetek meg, és kész. Ha többet kéne kapnod elvileg, akkor az persze más kérdés.
Én is minimálbért kapok - szakmunkás minimálbért (8 órára): 98000 Ft bruttót! :D
Ha te csak 6 órás vagy, akkor neked csak 73500 bruttó jár!
Most legalább látod, hogy mennyit érsz így, hogy nem tanultál tovább!!
Amúgy szóljál, hogy tévedés történt és te inkább igazgató akarsz lenni és azt a havi ötmilliós fizetést, neked utalják ki...
"Én is minimálbért kapok - szakmunkás minimálbért (8 órára): 98000 Ft bruttót!" Olyan nincs, hogy szakmunkás minimálbér. Te a garantált bérminimum fölötti fizetést kapsz.
Ha 6 órára megkapod a minimálbért (78000 Ft), akkor a fizetésed teljes munkaidőben 104ezer forint lenne, ami meghaladja a garantált bérminimumot.
Az, hogy minimálbért (78ezer), vagy garantált bérminimumot (94ezer) kell fizetni, a betöltendő munkakör határozza meg. Hiába van neked akár egyetemi diplomád, ha olyan munkakörben dolgozol, ahol nem kötelező megadni a garantált bérminimumot, elég a minimálbért fizetni.
Részmunkaidőre a minimálbér/garantált bérminimum arányos részét kötelesek fizetni (6 órásban 6/8-adát, 4 órásban a felét)
Fordulhatsz bárkihez, de a munkáltatód törvényesen járt el.
Ha nem vagy megelégedve a fizetéseddel (gondolom, az összeget tudtad a munkaszerződés aláírásakor is), akkor nem kellett volna aláírnod a munkaszerződést, vagy most a próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!