Mi a véleményetek a CBA-ról, mint munkahelyről? Bővebben lennt!
Sziasztok!
Fél évig nem volt munkám, és fél év kitartó keresgélés után is csak egy CBA jött össze mint munkahely.
Édesanyám 10 éve egy másik cba-ban dolgozik, mindig hallottam tőle a sok rosszat, szegénykém mindig nagyon fáradt, tudtam hogy nem a legjobb munkahelyek közé tartozik, de nem volt más választásom, ennek is nagyon örültem hogy össze jött.
Egy olyan boltban kezdtem el 4 napja dolgozni, ami a hét minden napján nyitva van.
Nem gondoltam hogy ezzel ekkora felelősség jár, gondoltam úgy is ki tudom majd magam pihenni mellette.
Hétfőtől dolgozom, a héten csak pénteken (azaz holnap) leszek szabad, hétvégén dolgoznom kell, utánna pedig kezdődik előről hétfőtől.
Én ezt nem akarom el hinni hogy egyben kell mennem 7 napot, pihenés nélkül.
Ilyen csak itt van? Vagy hogy van ez?
Az egy hétköznapi pihenő mellé kellene még egy pihenő nap szerintem, mert ugy tudom hogy 6 nap után kötelező egy pihenő napot adni.
Na aztán itt jön az hogy utánna héten meg megint nappalra megyek dolgozni, és kedden leszek csak szabad az egész hétből, ugyan úgy menni kell hétvégén.
Azt nem értem, hogy azon a héten mennem kell szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap, hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, és csak az után jár a hétvége pihenő.
Ilyet lehet csinálni? Nem merek még kérdezgetni nagyon, mert új vagyok, és nehogy azt higgyék, hogy nem akarok dolgozni, de azért ez nagyon sok.
Volt már valaki ilyen helyzetben?
A vasárnapért miért nem tudnak adni plusz egy pihenő napot, hogy ne kelljen 10 napokat menni egy héten? 8 órában dolgozom, de kedd és csütörtök 10-11 órát is kell dolgozni, ez nem értem hogyan lehet igy szabályos.
Jó hogy nem havi 32 napból 32-őt kell menni..
Aki dolgozott ennél a cégnél nála is volt ilyen?
Persze, azért is irtam, mert rá sem mernék kérdezni ilyenre mert nagyon kell a munka meg a pénz.
De ezt az egészet nem értem, és a beosztás szerint úgy kell dolgozni, hogy a nappalos héten heti 45-46 órára jön ki a munkaidő, a délutános héten meg 40-re, mert akkor nem kell menni hétvégén csak hétköznapokon.
De emiatt vagyok dilemmába, hogy ha be vagyok osztva hétvégére akkor akár 10 napot is le kell húznom pihenő nap nélkül, és ezt nem tudom hogy lehet-e ilyet csinálni.
Mert ez a beosztásban benne van, hogy menni kell.
Én is ugy tudtam eddig, hogy 5-6 napnál többet nem lehet dolgozni egymást követő napokon, talán a legjobb helyet fogtam ki én szerencsétlen, ahol még is kell.
A pihenés kell, de ilyen munka mellett nem hiszem hogy lesz..
Inkább választanék heti 2 pihenő napot, mint hogy kapjak 10.000 ft-al többet kb, és megszakadjak, meg roncs legyek.
Hát szerintem is, hiába fizetnék ki túlórába, vagy hiába adnak több fizetést, ezt szerintem nem lehetne megcsinálni.
Ahhoz hogy az ember jól teljesítsen, meg legyen ereje dolgozni nem szabadna egymás után 10 napra beosztani.
És szerintetek az egymást követő 7 nappal mi a helyzet? Ha megszakítás nélküli, és menni kell 7 napot egyben? Nem kellene 6 nap után egy szabad nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!