Április 20. án szűltem akkor mikor kapok csaladit? Tényleg két havit küldenek visszamenőleg? Eddig kaptam egy havi gyest és 35055ft. -o ami nem tudom mi. Kártyán kapom.
Április hónaptól vagy jogosult családi pótlékra. Persze ezt csak akkor tudják folyósítani, ha meg is igényled, ugyanis nem kötelező ezzel a támogatási formával élni. Aki kéri kapja, aki nem kéri, nem kapja.
Ha késésben vagy az igénnyel, akkor visszamenőleg tényleg csak 2 hónapra adják meg. Tehát legkésőbb júniusban meg kellett hozzá igényelni, hogy áprilistól kaphasd.
Ha tudod bizonyítani, hogy már májusban kérted (ezért kell mindenről másolatot kérni, vagy két egyező példányban kitölteni, és a hivatallal dátummal, aláírással, pecséttel átvetetni), akkor már áprilistól kapod a családit, hiába vesztek el az adataid. Ha ez áll fenn, és nem hajlandóak érdemben foglalkozni Veled, akkor az "asztalt kell verni" a hivatalvezetőnél.
Ha nem tudod semmivel bizonyítani, hogy időben kérted, akkor sajnos fennáll a veszély, hogy nem áprilistól fogod kapni...
... folytatás:
Mivel június 7-én újra kérted, ezért sima ügy a 2 hónappal visszamenőleg kérés. Tehát áprilistól jár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!