Hétfőn (október 1-jén) megkaptam a határozatot az árvaellátás újbóli megállapításáról. Mikor kapom meg így visszamenőleg?
Ugye 15 napom van fellebbezni (persze nem akarok), és a 15. napon jogerőssé válik a határozat. Október hónaptól folyósítják, ez így rendben van, de van pár kérdésem!
1: "Fellebbezés hiányában a határozat a közléstől számított 15. napon jogerőssé válik." ->Mi számít a közlés időpontjának? Az a nap, amikor feladták, nem? (szeptember 25-e van a papíron)
2: Ugye visszamenőleg is megkapom, ezt meg is írták a papíron. De mikor? "A 2012.07.01-2012.09.30-ig terjedő időszakra esedékessé vált X Ft árvaellátás utalásáról határozatunk kiadásával egyidejűleg intézkedtünk." -> Ez azt jelenti, hogy szeptember 25-től számított 15 napon belül megkapom, vagy ez független ettől? (ugye a 15 nap a fellebbezés ideje) Ezt megkaphatom akár a héten is?
3: Most ugye megkapom visszamenőleg, de 10. hónaptól kerül folyósításra az árvasági ellátás megint. Ezek szerint megkapom 3 hónapra visszamenőleg. De külön megkapom az október hónapra járó árvaságit is, vagy azt csak novemberben?
Köszönöm szépen!
az árvaellátást ugye minden hónap 15. napjáig utalják ki, ha még a hónapban bírálják el, vagy a hónap elején, akkor a következő hónap 15. napjáig utalják.
valószínűleg az egészet novemberben kapod meg.
nekem is volt ilyen, ne aggódj.
nekem olyat is mondtak, hogy az ilyen "visszamenőleges" dolgokat soron kívül szokták utalni ahogy kész a határozat...nekem ezt a postásunk mondta, és ő csak tudja, hogy hogyan van, hiszen ő viszi! xDD
de épp ez az, hogy 25-én adták fel elvileg a határozatot, mert ott van rajta a dátum pecséttel (Budapest, 2012. szeptember 25)! szóval -elvileg- múlt hónap végén intézkedtek az esedékes 79 ezer valahány száz forint utalásáról, amikor kész volt a határozat!! :/ a 15 nap nem arra vonatkozik, ha véleményem szerint valami nem stimmel (pl. az árvasági összege), és azért fellebbezzek? :O vagyis az esedékes X forintra (visszamenőleges) is vonatkozna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!