Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi a munkanélküli pályakez...

Mennyi a munkanélküli pályakezdő segély?

Figyelt kérdés

Van egy szakmunkás (fodrász) bizonyítványom

és egy érettségim.

2013. júl. 8. 21:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

Jó lesz ha felfogod, hogy nem jár neked semmi, mert nincs munkaviszonyod. Majd ha az elmúlt 3 évben fel tudsz mutatni 360 nap munkaviszonyt, akkor jár 36 napig, de max 90-ig.

Most ha beregisztrálsz, akkor az önkormányzattól kérheted, hogy fizessék helyetted a tb-det, de nem kötelező ezt sem átvállalniuk. Ha 1 éve reg. álláskereső vagy, akkor kérheted az fht-t, szintén az önkormányzattól. És ez így van, "hozzáértő" vagyok. Üdv.

2013. júl. 9. 18:43
 12/20 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként meg ha már ilyen okos vagy, tudhatnád, hogy nincs olyan, hogy "munkakeresési támogatás".
2013. júl. 9. 18:44
 13/20 anonim ***** válasza:
26%

Ha nem vagy roma semmi sem jár, osztályfőnököd esetleg azért kapott.

Hiába vagy évek óta regisztrált álláskereső arra sem adnak 1 fillért sem, viszont ha a családon belül az 1 főre eső nem éri el 47 000-et az önkormányzat adhat.

De fehér embernek az sem jár, tapasztalatból mondom. Nálunk 46 500-ra jött ki az 1főre eső (1dolgozó 2 munkanélküli), szomszéd roma családnál a támogatásokból 56 000-re jön ki/fő és 2-en külföldön fusiznak mellette. Hogy mit azt ne kérdezd!

2013. júl. 10. 09:21
 14/20 A kérdező kommentje:
A volt osztályfőnököm és én is alapból kétszemű, szőke hajú, fehér bőrű, magyar emberek vagyunk :)
2013. júl. 10. 09:38
 15/20 A kérdező kommentje:
*kék szemű :P
2013. júl. 10. 09:38
 16/20 anonim ***** válasza:
72%

De az 5 éve volt most meg most van.

5 éve bárhol lehetett cigit kapni, most meg - hamarosan - csak nemzeti dohányboltban. Változnak a törvények.

2013. júl. 10. 11:17
 17/20 anonim ***** válasza:
52%
Rákel hagyni! Ha azt mondja neki jár punktum és észérvek nem győzik meg, akkor majd az élet rávezeti a valóságra :)
2013. júl. 10. 11:28
 18/20 anonim ***** válasza:
66%
13-as, azért nem kaptál, mert az 1 főre eső jövedelem 25650ft alá kell, hogy essen, azt se teljes számokkal osztják, a második már 0,9 embernek számít, legalábbis felénk így számolták, egyszer megérdeklődtem, a tb támogatásnál van 34ezer pár százas határ, ott egész számokkal számolnak. Plussz számít a család vagyoni helyzete is, ott is el lehet vérezni, az alacsony határokon.
2013. júl. 10. 15:25
 19/20 anonim ***** válasza:
34%

Régen volt ilyen, ma már tényleg nincs. Hidd el, jókat írtak a válaszolók!

Ha regisztrálsz a munkaügyi központban, és esetleg egy év után sem lesz állásod, és megfelelsz a szocális feltételeknek, akkor kaphatsz foglalkoztatást helyettesítő támogatást. Illetve a tb-det már mostantól is átvállalhatja az önkormányzat (a feltételek hasonlóak). Ha majd kapsz FHT-t, akkor a TB-det is automatikusan rendezni fogják.

2013. júl. 14. 08:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Miért pontoztatok le? Rosszul írtam esetleg valamit? Akkor bocsi, de én így tudom.
2013. júl. 25. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!