Tescoban bankkártyás fizetés?
Na jól van. Azért megnézném azokat akik itt okoskodnak, hogy egy kisvárosban ahol nincs munka, majd ellenszegülne egy multinak, ahol dolgozik. Így volt, és így van a mai napig ennél a munkáltatónál még mindig.
Megértettem, köszönöm a válaszokat.
A bankok bankártyaszabályzatában benne van hogy csak a tulajdonos fizethet vele.
Ha ennek ellenére egy kártyaelfogadó mégis elfogadja mástól, akkor ő a felelős az esetleges károkért.
A kirugott kolléganőd nyilván kapott írásban dokumentált oktatást arról, hogy elfogadhatja-e vagy nem. Ezzel mehet a munkaügyi bíróságra.
Mert a "nem megfelelően végezte munkáját" szerinted nem megtámadható a bíróságon?
Ugyan már, a barátnődet ha úgy tetszik, akkor hülyére vették. Az ügyvéd meg gondolom nem akart vele foglalkozni, mert nem nézett ki belőle sok pénzt, vagy egyéb gondok is voltak a nővel.
Nem gondolod, hogyha a főnök azt mondja, ugorjál kútba, nem teszed, majd kirúg, hogy nem megfelelően végezted a munkád, akkor esélyed sincs bíróságra menni. Ez is hülyeség. Bíróságra az megy aki akar.
Jogászként mondom, Kolleganőd helyében olyan gyorsan mentem volna a Munkaügyi Bíróságra, hogy csak na, ez már megnyert ügy lett volna, még bizonyíték is bőven rendelkezésre áll, hiszem a nő felhívta a céget!!! Amatőrség volt a javából, hogy ezt nem lépte meg...
Másrészről, nincs okod felháborodni, más nevére szóló kártyát SENKI SEM FOGADHAT EL, jogszabály szerint minden egyes kártyahasználatnál el kellene kérni a személyit is, ezt ugye 100-ból 1 alkalommal, ha megteszik. Mondjuk én pont nemrég belefutottam egybe, 4000 ft-os vásárlásnál történt egy ruhaboltban.
Én is zaklatásnak veszem, ha kötözködnek a boltban, hogy kié a kártya.
Gondoljunk a paypass-ra! Ki sem adom a kezemből. Honnan tudja az eladó, hogy az enyém, a feleségemé, a gyereké, vagy a haveromé a kártya?
Ez a 21. század! Ezért találták ki! Készpénzzel egyenértékű!
Vagy mi van akkor, ha a kártyára Kiss Péter van írva. Abba nem köt bele, mert én férfi vagyok. Ha a feleségem fizet vele, beleköt. Na de az én nevem Nagy László! Na ezért értelmetlen minden ellenőrzés, kötözködés.
Még szemléletesebb példa: lehet, hogy Kiss Péter vagyok, de ilyen névvel van több ezer ember. A bankkártyán nincs cím, vagy személyi szám! Honnan tudná, hogy tényleg az én kártyám?
Honnan tudná, hogy a papírpénz, amivel fizetek, tényleg az enyém?
Van valakinek hivatalos információja arról, mi a szabály?
A fórum vélemények nem mérvadóak!
Az MNB lett most a pénzügyi felügyelet, tőlük idézek:
Előfordulhat, bár nem általános, hogy az elfogadóhelyen a bankkártya használatakor valamelyik személyazonosító okmányt is elkérik (pl. magasabb összegű vásárlás vagy visszaélés gyanúja esetén). Ez annak érdekében történik, hogy megakadályozzák a visszaélést vagy biztosítsák magukat (és ezzel közvetve a kártyatulajdonost is!) a nagyobb pénzügyi kockázat ellen. A személyazonosság okmánnyal történő igazolása természetesen önkéntes, az elfogadónak pedig az adatvédelem szabályai szerint kell eljárnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!