Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tescoban bankkártyás fizetés?

Tescoban bankkártyás fizetés?

Figyelt kérdés
Tescoban a férjem bankkártyájával akartam fizetni, mert az enyémről már elfogyott a pénzünk, rezsire, törlesztésre. Erre a pénztáros lány flegmán odavágta hogy ezzel bizony nem fizethetek, mert nem az enyém. Mondtam hogy a férjemé, és csak ezzel tudok fizetni, nincs nálam pénz. Továbbra is állította hogy már pedig ezzel nem fogok fizetni és visszadobta a kártyát flegmán. Akkor mondtam neki, hogy 3 évig dolgoztam egy drogériában, ahol bizony nagyon sok nő fizetett nem az ő nevén lévő bankkártyával, és el kellet fogadnunk, sőt központtól jött az utasítás, hogy még csak szóvá sem tehetjük hogy nem az övé a kártya. Örülünk hogy bejött, és nálunk akarja elkölteni a pénzét, nem hogy visszautasítjuk a fizetést. Mikor mondtam hogy akkor hívjon ide egy vezetőt, akkor pofákat vágva lehúzta a kártyát! Egyébként ha az én fizetésem is arra a számlára menne, és csak egy kártyánk lenne hozzá, ami a férjem nevén van, akkor sem lenne semmi köze hozzá egy pénztárosnak sem, hogy milyen kártyával fizetek.
2013. jún. 28. 12:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Erre is van megoldás. Akkor igényelhetnél magadnak társkártyát.
2013. jún. 28. 12:46
 12/21 anonim ***** válasza:
59%
A kolléganőd meg hülye volt, hogy nem ment ezért a munkaügyi bíróságra!
2013. jún. 28. 12:48
 13/21 A kérdező kommentje:

Na jól van. Azért megnézném azokat akik itt okoskodnak, hogy egy kisvárosban ahol nincs munka, majd ellenszegülne egy multinak, ahol dolgozik. Így volt, és így van a mai napig ennél a munkáltatónál még mindig.

Megértettem, köszönöm a válaszokat.

2013. jún. 28. 12:52
 14/21 A kérdező kommentje:
12:48 Munkaügyi bíróságra??? El sem jutott odáig. Csak az ügyvédig. Mivel azt volt a fölmondásán hogy munkáját nem megfelelően végezte, el sem indult a munkaügyi pere. Te azt gondoltad hogy az volt a papírjára írva hogy nem fogadta el a bankkártyát????? Ne hülyézzél le senkit,anélkül hogy nem ismernéd.
2013. jún. 28. 13:01
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

A bankok bankártyaszabályzatában benne van hogy csak a tulajdonos fizethet vele.

Ha ennek ellenére egy kártyaelfogadó mégis elfogadja mástól, akkor ő a felelős az esetleges károkért.

A kirugott kolléganőd nyilván kapott írásban dokumentált oktatást arról, hogy elfogadhatja-e vagy nem. Ezzel mehet a munkaügyi bíróságra.

2013. jún. 28. 13:04
 16/21 anonim ***** válasza:
82%
Felmondást vagy bármit meg csak akkor ír alá az ember ha egyetért a tartalmával.
2013. jún. 28. 13:05
 17/21 anonim ***** válasza:
65%

Mert a "nem megfelelően végezte munkáját" szerinted nem megtámadható a bíróságon?

Ugyan már, a barátnődet ha úgy tetszik, akkor hülyére vették. Az ügyvéd meg gondolom nem akart vele foglalkozni, mert nem nézett ki belőle sok pénzt, vagy egyéb gondok is voltak a nővel.

Nem gondolod, hogyha a főnök azt mondja, ugorjál kútba, nem teszed, majd kirúg, hogy nem megfelelően végezted a munkád, akkor esélyed sincs bíróságra menni. Ez is hülyeség. Bíróságra az megy aki akar.

2013. jún. 28. 13:55
 18/21 anonim ***** válasza:
84%

Jogászként mondom, Kolleganőd helyében olyan gyorsan mentem volna a Munkaügyi Bíróságra, hogy csak na, ez már megnyert ügy lett volna, még bizonyíték is bőven rendelkezésre áll, hiszem a nő felhívta a céget!!! Amatőrség volt a javából, hogy ezt nem lépte meg...

Másrészről, nincs okod felháborodni, más nevére szóló kártyát SENKI SEM FOGADHAT EL, jogszabály szerint minden egyes kártyahasználatnál el kellene kérni a személyit is, ezt ugye 100-ból 1 alkalommal, ha megteszik. Mondjuk én pont nemrég belefutottam egybe, 4000 ft-os vásárlásnál történt egy ruhaboltban.

2013. jún. 28. 17:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Istenem! Mikor lesz már az embereknek egy minimális pénzügyi kultúrája ebben az országban?
2013. jún. 29. 14:28
 20/21 vaszol válasza:

Én is zaklatásnak veszem, ha kötözködnek a boltban, hogy kié a kártya.

Gondoljunk a paypass-ra! Ki sem adom a kezemből. Honnan tudja az eladó, hogy az enyém, a feleségemé, a gyereké, vagy a haveromé a kártya?

Ez a 21. század! Ezért találták ki! Készpénzzel egyenértékű!

Vagy mi van akkor, ha a kártyára Kiss Péter van írva. Abba nem köt bele, mert én férfi vagyok. Ha a feleségem fizet vele, beleköt. Na de az én nevem Nagy László! Na ezért értelmetlen minden ellenőrzés, kötözködés.

Még szemléletesebb példa: lehet, hogy Kiss Péter vagyok, de ilyen névvel van több ezer ember. A bankkártyán nincs cím, vagy személyi szám! Honnan tudná, hogy tényleg az én kártyám?

Honnan tudná, hogy a papírpénz, amivel fizetek, tényleg az enyém?

Van valakinek hivatalos információja arról, mi a szabály?

A fórum vélemények nem mérvadóak!

Az MNB lett most a pénzügyi felügyelet, tőlük idézek:

Előfordulhat, bár nem általános, hogy az elfogadóhelyen a bankkártya használatakor valamelyik személyazonosító okmányt is elkérik (pl. magasabb összegű vásárlás vagy visszaélés gyanúja esetén). Ez annak érdekében történik, hogy megakadályozzák a visszaélést vagy biztosítsák magukat (és ezzel közvetve a kártyatulajdonost is!) a nagyobb pénzügyi kockázat ellen. A személyazonosság okmánnyal történő igazolása természetesen önkéntes, az elfogadónak pedig az adatvédelem szabályai szerint kell eljárnia.

2013. dec. 10. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!