Igaz lenne, hogy a lottónyertesek legtöbbje belátható időn belül eltapsolja a nyereményét?
Sok történetet halottam már és most is olvastam egy döbbenetes cikket a témáról. Valóban ennyire megkergülnek az emberek, ha sok pénz áll a házhoz?
Igen, ugyanis a penzt nem eleg megszerezni. Nagyon kell erteni hozza, hogy tartod meg. Ha olyannak hullik a nyeremeny az olebe, aki egesz eleteben csak berbol elt, amibol nem is igazan sporolt, a nagy nyeremenyt is eltapsolja. Nem gondol abba bele, hogy befejtetni kene es az abbol jott nyeresegbol kolteni.
Egyszer olvastam egy cikket, hogy a magyarok ebben is extra benak...minden nyertesnek felajanlanak penzugy tanacsadast, de eddig meg Magyarorszagon senki (!) nem elt ezzel. Szerintem ez iszonyat butasag, de ez is azt bizonyitja, mennyire nulls fogalma van a hetkoznapi embereknek a penzrol.
A gaz pedig, hogy egy hirtelen jott jolet utan mar nagyon nehez, ha nem lehetetlen visszaallni a korabbi mokuskerekbe es igy a lecsuszas meg nagyobb.
Persze biztos vannak kivetelek, de a tobbseg rosszabbul jar.
Angliaban volt egy dokumentumfilm errol es itt is az volt a konkluzio, hogy a nyeremeny elotti idoknel sz.rabb helyzetre estek egy ido utan vissza a nyertesek. Csak kevesen maradtak milliomosok.
Egyszer az Aktív-ban mutattak egy családot, akik 100 millió Ft körüli összeget nyertek. Talán vettek egy nagyobb házat, de ugyanúgy mindenki dolgozott tovább.
Szóval van kivétel is!
2-es
Nagyon tanulságos volt a válaszod! Ezt azért nem gondoltam volna, főleg ami a segítség elutasítását illeti!
Egyszer, pár éve a Fókuszban is volt szó a régi nyertesekről, ott is előfordult, hogy értelmetlen marhaságokra pazarolták el a vagyont, pl. egy középkorú-idősebb fickó vett egy rakás old-timer motort, némelyiket tízszeres áron sózták rá.
Én is ezt olvastam valahol.
De végül is ha belegondolsz, hogy mondjuk itt Magyarországon sokan 7 számjegyű nettó fizetésből próbálnak megélni, nem is csoda, hogy nem tudnak semmi értelemeset kezdeni ennyi pénzzel, a költésen kívül.
Hiába nem vagyok matekból hülye, meg tudom mi az a pénz, ennyi pénzt akkor se bírnék úgymond "megszámolni", mert még az életben nem volt birtokomban ilyen sok.
Egy egyszerű tengődő emberkéből meg nem lesz hirtelen pénzügyi szakember. De szerintem a nyertesek azért is utasíthatják el a tanácsadást, mert már nem bíznak senkiben, bankban, és úgy gondolják, hogy na, most az egyszer ők rendelkezhetnek a saját pénzükről, nem a bank, a munkáltató, a szolgáltatók stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!