Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki most ment/megy nyugdíjba,...

Aki most ment/megy nyugdíjba, mennyi pénzt vehet ki a nyugdíjpénzátárából és mennyit rakott be az évek alatt?

Figyelt kérdés
Konkrét számok érdekelnek és hogy melyiknél voltatok.
2009. okt. 13. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Akik most mentek nyugdíjba azoknak nem volt magánnyugdíjpénztáruk általában. 1997-től kötelező belépni, az cirka 12 év, tehát aki mondjuk 50 év körül volt az nem igen lépett be, mert ennyi időre nem éri meg. Szerintem konkrét számokat, amik használhatóak is kb. 20-30 év múlva kapsz.
2009. okt. 13. 17:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem ez érdekel. Hanem, amit a kérdésemben is leírtam, aki most megy nyugdíjba, az mennyit tud kivenni a nyugdíjpénztárból és mennyit tett be összesen. Mindegy állami vagy magán. Tudod lehet(ett) váltani is.
2009. okt. 13. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem lehetett váltani, az államit automatikusan vonják most is, jelenleg 1,5% az állami nyugdíjjárulék, amit még az én fizetésemből is vonnak, pedig még csak most leszek 25 éves. Lehetett választani, hogy valaki fizet magánnyugdíjpénztárat is az automatikusan levont állami mellé. Volt, aki ezzel élt, de konkrét számokat akkor sem fogsz kapni, mert a különböző pénztárak más-más hozamokkal dolgoztak és dolgoznak most is attól függően, hova fektetik be a pénzt. Az állami az egyetlen, ami fix, de az nem valami sok, és függ attól is, hogy ki mennyit dolgozott, és mennyi volt a bruttó fizetése. Más összegű a nyugdíja egy közalkalmazotti pedagógusnak, mint egy jól menő ügyvédnek.
2009. okt. 13. 23:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Csodálkoznék is, ha rád majdnem 25 évesen ugyanazok vonatkoznának, mint a nyugdíjasokra, akik válhatnak.
2009. okt. 14. 18:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Csodálkozni csodálkozhatsz nyugodtan, csak éppen nyugdíjpénztári adminisztráción dolgozom, és ismerem, hogy működnek ezek a dolgok.
2009. okt. 15. 11:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim nemrég mentek nyugdíjba. A nyugdíjszámításnál a ledolgozott évek száma, és az utolsó három év átlagfizetése számított (mindketten közalkalmazottak, tanárok voltak, 130 körül kerestek az utolsó években és 140 ezer körül van a nyugdíjuk). A befizetett összeget nem is lehet tudni a mostani nyugdíjasoknál, hiszen a munkában töltött idejük nagy része a rendszerváltás előtti időszakra esett, amikor nem is tartották ezeket számon.
2009. okt. 17. 20:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

20:48 vagyok.

Azt kifelejtettem, hogy mindkettőjüknek 40 év folyamatos munkaviszonya volt.

2009. okt. 17. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!