Anyukák! Fontos! Apósom 1952. november 21-én született, és meg van a 40év munkaviszonya! Mikor mehet akkor nyugdíjba? Szóval 59 éves és 40 év munkaviszonya van.
Figyelt kérdés
Azért fontos,mert lejárt a gyedem és vissza szeretnék menni dolgozni de a kisfiamat nem tudom kire bízni.2011. okt. 17. 19:43
1/11 anonim válasza:
ez nem csak nökre szolt a 40 év munkaviszony?
anyukámnak nem adták meg, mert a tanuló éveket nem számolták bele, habár akkor is adózott és fizetett nyugdíjat.
2/11 anonim válasza:
40 évvel ezelőtt hogy adózott, amikor még nem is volt jövedelemadó?
3/11 anonim válasza:
Bácsinak inkább pihenésre lenne szüksége,40 év munka után.
4/11 anonim válasza:
A 40 év munkaviszony a nőkre vonatkozik!
5/11 anonim válasza:
Még van 6 éve.65 évesen mehet nyugdíjba, ha még akkor lesz olyan.
6/11 anonim válasza:
Ez év december 31-ig ha igazolja a negyven év munkaviszonyt még most elmehet nyugdíjba.
Ez az utolsó lehetőség. Ha ezt most nem veszi igénybe dolgozhat 64 éves koráig.
Itt az interneten is megtalálod a jogszabályt de jobb ha szakembertől kérdezel a nyugdíjfolyósítónál.
Itt a sok "okos" aki semmit nem ért hozzá minek vezet félre azt nem tudom. Szedjétek össze gyorsan a papírokat és adjátok be. Ha viszont most dolgozik, csak úgy tud elmenni nyugdíjba, hogy a munkáltató elengedi, és állja a költségeket.
Tehát közös megegyezéssel.
7/11 anonim válasza:
Nekem anyósom az idén ment nyugdíjba 41 év munkaviszony után.De ez neki valami előnyugdíj dolog volt.
8/11 anonim válasza:
Kérdezzétek meg az illetékes helyen, hogy mikor mehet nyugdíjba, az a biztos. A 40 év is úgy számít, hogy csak a "tiszta" 40 év, tehát pl. táppénzes időszakok nem számítanak bele. Szóval kérdezzétek meg nyugdíjintézetnél (vagy hát nem tudom pontosan hol kell) és ott meg fogják mondani, hogy igénybeveheti az előnyugdíjat vagy sem.
9/11 anonim válasza:
Az előnyugdíjjal az a baj, hogy kevesebb, mintha rendes nyugdíjat kapna, ennek is jól járjatok utána. Anyunak nem adták meg 40 éves munkaviszony után, még 1 évet kellett dolgoznia. De azt mondták neki, hogy inkább örüljön neki, mert így normális összeget fog kapni.
10/11 anonim válasza:
Anyukám 54-ben született, és most lett meg a 40 év munkaviszonya (volt régen munkanélkülin, az ilyen időket kivették belőle) - nyugdíjintézetnél számolták ki pontosan, így most gyorsan beadta a nyugdíjazási kérelmét. November 2-től tölti a felmondási idejét, akkor már be sem kell mennie dolgozni. Mindenképpen nézzetek utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!