Mire számíthatok, ha jelentkezek diákmunkára a McDonaldsba?
Mindenre kíváncsi vagyok: miket kell csinálnom (milyen lehetőségek vannak), mennyit kell dolgozni egy nap, milyen az időbeosztás, mennyit fizetnek, stb.
(16 éves lány vagyok)
Tapasztalatok is érdekelnek!
Előre is köszi!
Hát hallotam, hogy nincsenek ott rossz fizetések de a munka sem patyolat tiszta...
úgy, hogy sok sokert...:)
Régen egy nyáron dolgoztam McDonaldsban, életem legborzalmasabb munkahelye volt!
Nem akarom a részletekkel elvenni a kedved, de irtóra kihasználnak, nagyon hajtós, a fizetés még a minimálbért sem éri el, és egész nap nem ülhetsz le. Nekem majdnem minden nap túlóráznom kellett, de úgy, hogy egy fillért sem fizettek ezért (még a rendes órabért sem). Amikor rákérdeztem, miért nem jár túlórabér, megmondták, hogy ha problémám van, nem muszáj ott dolgozni...
A munka nem túl változatos: vagy a konyhán vagy, és szendvicseket raksz össze, krumplit sütsz, vagy pénztáras vagy (a legidegtépőbb, és főleg az voltam), vagy takarítasz, amit ők lobby-nak hívnak. Ez talán a legnyugisabb, de csak egy-két órán át lehet csinálni. Ebédszünet 20 perc, de ha sok vendég van, nem adják ki. Kaját adnak: egy sajtburger, kis krumpli, kis üdítő. Saját kaját nem lehet bevinni... Lakj jól ezzel.
Fizetés: én akkor kaptam óránként 184 forintot, amikor a minimum órabér 250 forint volt nettóban (2001-ben). Ebből le lehet szűrni dolgokat...
én mekiben dolgozom 1,5 éve. nálunk a "nyárisok"(mint Te)általában kasszáznak, lobbyznak(vendégrész takarítása, rendben tartása). a beosztást(mivel diák vagy) te mondod meg, hogy mikor akarsz dolgozni, legalábbis nálunk így van, van aki csak 6 órában van, van aki 8-ban. A fizuról tudsz érdeklődni az iskolaszövetkezetednél, ők megmondják mennyit fogsz kapni. Páratlan naptári napokon álunk 2 sajtburgert, röfiburgert, vagy toastot ehetsz, párosokon Big Macet, Mc Chickent stb ehetsz...
kemény munka, de ha kitartó vagy, sok élményben lesz részed, nekem pl azóta sokkal több az önbizalmam, jobban kezelem a konfliktusokat:)
Köszönöm a válaszokat!
Végre egy pozitívabb hozzászólás is... Igazság szerint még mindig tanácstalan vagyok, nem tudom jelentkezzek e a mekiben (ki van téve egy papír, hogy munkatársakat keresnek)... meg hogy felvesznek e 16 évesen...
nálunk is vannak 16 évesek, annyi, hogy max este 9ig dolgozhatsz.
utolsó hozzászóló:nem tudom, hogy hol melóznak a haverjaid, de én eddig nem tapasztaltam ilyeneket, azt hogy mit raksz a szendvicsbe, itt nálunk se korlátozzák, és nálunk is van évente több Mekis buli...
köszi a válaszokat!
azt lenne még a kérdésem, hogy minimum hány hétre vesznek fel? egy táborba megyek júl. 3. hetétől, addig dolgoznék, felvesznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!