Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan vásárol házat egy...

Hogyan vásárol házat egy átlagos ember?

Figyelt kérdés

hogyan lehet a mai világban egy lakást vásárolni? úgy értem egy szebb lakás vagy ház minimum 10 millió forintba kerül. honnan szed össze ennyi pénzt? mert ha mondjuk egy ember havi 200 ezret keres ami már elég szép összegnek számít, abból is csak évek múltán tud mondjuk 10 milliót összekaparni.

hitelt meg ha felvesz az ember, azt élete végéig fizetheti, sőt még a gyerekeinek is fizetnie kell ha meghal. csak ilyen módon lehet házhoz jutni? hogy évekig vagy akár évtizetekig gyűjt az ember, vagy fizet élete végéig? ennyire nehéz lenne lakáshoz/házhoz jutni önerőből?

2013. jún. 11. 23:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
BAZ megyében akkor is sok a cigány. Életem első 25 évét ott éltem le. Az egyik legszegényebb megye, ennek megfelelően alacsonyabb árakkal. Normális ember ide nem költözik a nyugati részről.
2013. júl. 1. 17:05
 22/31 anonim ***** válasza:

Mert legyen mindenki diplomás és aki érdemi kétkezi munkát végez az nem érdemel meg saját lakást ,jobb ha felfordul a büdös szolga vagy fizessen albérletet a diplomás nagyúrnak akinek van 3lakása és abból él ?? Vagy senki ne dolgozzon- termeljen, mindenki tologassa az aktát az irodába,meg legyen bróker? Megnézném azt a világot.. Egyébként 200ezres fizetésből vígan lehet házat venni ,havi 100at elteszel ,1év alatt van 1.2milliód ,külterületen zártkerti ingatlant lehet kapni Pestmegyében néhány százezerért és apránként fel kell újítani ,persze amit lehet saját kezűleg! Utána nem banki uzsorás törlesztőrészletre kell havi 80 ezret fizetni hanem építőanyagot kell belőle venni. Nagy telek ,jó levegő, saját paradicsom a kertben! Kell egy kisfogyasztású autó bejárni és ennyi, rezsi szinte alig van, tojsz a világra. 10milliós házakban nem kell gondolkodni 100ezres fizetésekből, mert rámegy az életed a bank kiszipolyoz mindened elveszi,ha elveszted az állásod.

Persze aki szerencsés ahhoz hozzávág a rokonság egy marék pénzt vagy egy lakást ,örököl és meg van oldva a dolog.

2013. júl. 15. 14:29
 23/31 anonim ***** válasza:

A magyar átlagfizetés 135 nettó, 2 főnél (férj/feleség egyszerűség kedvéért) 270.

Ha 3 évig szülőknél élnek és 50-50 ezret adnak haza (ill annyiból élnek), akkor évente 2040 ezret tudnak félretenni.

Befektetés nélkül is megvan a lakás 5 év alatt, befektetéssel (pl lakástakarék) 4 év.

4 év lemondás azért nem olyan sok egy lakásért cserébe.

2013. júl. 25. 19:28
 24/31 anonim ***** válasza:

A kolláganőm és a férje 5 évig fizettek fejenként havi 20 ezret Fundamentába amit most felvettek+kedvezményes hitelt a fundamentához+hozzá önkormányzati támogatást első lakásvásárlásra és vettek egy lakást 4,5 milláért Miskolcon.

Nekem sincs szülői támogatásom.10 éve élek albérletben.

Nem tudok félre tenni.

Most akarok valamibe belevágni.Ha összegyűlt belőle 1 milla veszek fel hozzá hitelt,úgy,hogy a megvásárolandó lakás lesz a fedezet.

A hitelt pont annyival fogom törleszteni,mint amennyi az albérleti díj havonta.Ha meghalok majd a gyerekem eldönti,hogy fizeti e tovább vagy eladja a lakást.

2013. júl. 31. 13:56
 25/31 anonim ***** válasza:

"Ha összegyűlt belőle 1 milla veszek fel hozzá hitelt,úgy,hogy a megvásárolandó lakás lesz a fedezet. "

Ahhoz elég 1 milla? Ennek utána néztél vagy csak úgy mondod?

2013. aug. 1. 00:09
 26/31 anonim ***** válasza:
Utolsónak van igaza a lakás árának 30%-át önerőként le kell tenni.
2013. aug. 1. 00:14
 27/31 anonim válasza:
A lakás 20%-a az önerő.. Kicsit zavarosak a kommentek.. Nos, aki örököl, annak a legjobb! Gratulálni tudok csak ahhoz, hogy jó családba született. Na meg annak is, aki otthon élhet a szüleivel úgy, hogy alig kell hazaadni pénzt, urambocsá' nem is kell.. ugy elhiszem, hogy lehet venni házat! DE!!!!! Mi van azzal, aki csak 100.000et keres? Akinek nincs párja? Mi van azokkal, akik a szülőknél laknak ugyan, de az egész fizetésük rámegy arra, hogy a szülőknek segitsenek. A szülőknek, akiknek 30 millios házuk van, azon 16 milla hitel, örökölni nem fognak, fedezetként csak tiszta ingatlannal állnak szóba a bankok? Mi van azokkal, akiknek nem segitenek a szülők, mert nem tudnak? Jaaa tudom. Azok haljanak éhem, pusztuljon a férgese. A két kezi melos miért nem érdemel 10 percnyi melora 100.000et, mint a nyamvadt ügyvédek, akik a gazdag, zsíros majmomat védik, azokat akik a mi pénzünkből lettek nagyhatalmú urak...
2013. szept. 6. 14:03
 28/31 anonim ***** válasza:

Utolsó, ne hogy azt hidd már, hogy sok pénzt csak csalással, lopással és mások megkopasztásával lehet keresni. Én alkalmazott vagyok még is az átlagbér sokszorosát keresem és tök szegény családból származom. Nálam egyszerű volt a képlet: tanulni, tanulni, tanulni.

Most már nem kell tanulnom és a hiteleket is visszafizettem amit a tanulásomra fordítottam. Az első pár év tényleg szar volt, nélkülözés, csóróság stb...

Mára keresek annyit, hogy egy szép családi házra valót (értsd: kb 20-25M Ft)összetudok spórolni 8-10 év alatt. Több mint a fele már meg van. Így is lehet csinálni és még csak 33 vagyok.:)

2013. szept. 12. 11:47
 29/31 anonim ***** válasza:

"Mi van azzal, aki csak 100.000et keres? Akinek nincs párja?"

Első körben akkor a párkeresést javasolnám. Sokkal jobb párban élni, egymást segítve. Ha ez nem opció, akkor meg minek a saját ház, de tényleg? (Pláne, hogy fizetésedhez képest nem reális elképzelés ez egyedül.) Akkor élj szülőkkel, némi pénzt hazaadva vagy társulj más hasonló emberekkel és béreljetek együtt egy lakást, úgy jöttök ki a legjobban.

2013. szept. 12. 16:11
 30/31 anonim ***** válasza:

Tetszik ez a kerdes, amin 2013-ban porogtunk... :)

Ma a minimalber 190 ezer korul van. Hogy vesz az ember 60 millas hazat?

2022. febr. 5. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!