Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan vásárol házat egy...

Hogyan vásárol házat egy átlagos ember?

Figyelt kérdés

hogyan lehet a mai világban egy lakást vásárolni? úgy értem egy szebb lakás vagy ház minimum 10 millió forintba kerül. honnan szed össze ennyi pénzt? mert ha mondjuk egy ember havi 200 ezret keres ami már elég szép összegnek számít, abból is csak évek múltán tud mondjuk 10 milliót összekaparni.

hitelt meg ha felvesz az ember, azt élete végéig fizetheti, sőt még a gyerekeinek is fizetnie kell ha meghal. csak ilyen módon lehet házhoz jutni? hogy évekig vagy akár évtizetekig gyűjt az ember, vagy fizet élete végéig? ennyire nehéz lenne lakáshoz/házhoz jutni önerőből?

2013. jún. 11. 23:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
3%

Azért 10 milkából igen csak átlagos vagy az alatti házat fogsz venni. Egy normális újépítésű 65nm társasház kerttel legalább 20 körül van. 10 millióból valahol BAZ megyében kapsz valamit a cigánysoron.

Tanulni kell, legyél profi a szakmádban és akkor keresel annyit, hogy belátható időn belül megkeresed rá a pénzt.

Ha átlagos vagy és pótolható munkát végzel akkor ne számíts komoly fizetésre csak a nagy magyar átlagra, ami arra elég, hogy havi szinten elvagy, de álmodozni, terveket megvalósítani nem.

2013. jún. 12. 17:11
 12/31 anonim ***** válasza:
Mondjuk az átlag magyar aki minimálbérből él nem házat vesz 10. millióért hanem egy 2 szobás panelt 5-6. millióért.
2013. jún. 12. 17:16
 13/31 A kérdező kommentje:

és mennyivel kevésbé éri meg életem végéig albérletben élni?

vegyész-laboráns szakra tanulok tovább OKJ-n, ami kb azt jelenti a körülöttem megkérdezett emberek szerint hogy 120-200 ezer lehet a fizetésem. na én nem akarok feleséget se családot. lakótársat talán, de az majd attól függ, hogy kivel mennyire leszek jóban, család semmiképpen. és szeretnék egy kutyát, meg annyit szeretnék még, hogy a lakás ahol élek viszonylag szép legyen és kevés gond legyen vele. a lakás amiben élek az legyen kb 20 nm-s az nekem bőven elég, mondjuk egy garzon.

láttam a kerületünkben olyan albérleteket amikben a havidíj magába foglalja a rezsit. ez gondolom azt jelenti, hogy havonta fix összeget kell fizetni, ez így eléggé megérné nekem, de mi lesz itt a hátulütő? mert túl jól hangzik ahhoz hogy igaz legyen

2013. jún. 12. 20:38
 14/31 anonim válasza:
65%

06-12 17:11-esnek írnék!

BAZ megyében a cigánysoron? Gondolom profi vagy ebben a témában vagy annak gondolod magad. BAZ megye nem cigányváros! Itt lakom szóval tudom! Másrészt 10 millából itt a GAZDAGsoron vehet magának telket házzal! Beégtél drágaság. Arról pofázz amiről tudsz valamit!

2013. jún. 28. 10:46
 15/31 anonim ***** válasza:

Hé, ne vedd már magadra! Nyilván BAZban is vannak cigányok, ott is vannak putrik, mint minden más megyében.

Az is igaz, hogy ott tényleg jóval olcsóbbak az ingatlanok.

2013. jún. 28. 10:50
 16/31 anonim válasza:
Csak idegesít mikor olyanok beszélnek BAZ megyéről akik nem tudnak róla semmit... Én is jártam már az ország minden részén ahol ha csak megemlítem BAZ megyét vagy Miskolcot rögtön pofákat vágnak hogy "cigánymegye" "cigányváros".. és ez egy magyarnak nagyon rossz főleg aki itt nőtt fel.. Sok a feka, de nem több mint Pesten vagy bárhol...
2013. jún. 28. 10:53
 17/31 anonim ***** válasza:

# 14

Fain "gazdag sor" lehet, ahol 10 milkából házat vesz az ember...

"Gazdagéknál" 10 millióból pont kijön a belső burkolat. Az pedig BAZ megyében sem olcsóbb, mint máshol.

2013. jún. 28. 10:54
 18/31 anonim válasza:
Lehet hogy kicsivel több mint 10 milla, de nem is 20... :)
2013. jún. 28. 10:59
 19/31 anonim ***** válasza:

"Az pedig BAZ megyében sem olcsóbb, mint máshol."

Azt meg el sem tudod képzelni, gondolom, hogy bekerülési ár alatt árulják az ingatlanokat, ugye? Az ingatlanok első számú értékmérője ugyanis a HELYÜK.

2013. jún. 28. 11:37
 20/31 anonim ***** válasza:

Azt az ingatlant, ahol a GAZDAGOK (kiemelném) értékes belső burkolatokat használtak nem feletétlen árulják 80%-al áron alul.

Szvsz igencsak más az elképzelésünk a "gazdag" definíciójáról.

[link]

Neki van egy szép háza

[link]

Ő meg gazdag.

Az első házról el tudom hinni, hogy BAZ megyében a világ végén (a cigánysoron, hogy stílusos legyek :) ) meg lehetne venni 10-15M-ért.

A másodikat kizárt.

2013. jún. 28. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!