Utólag kérhetem e a munkahelyemtől, hogy adjanak igazolást mikor küldték el az OEP-nek a táppénzes papírjaimat?
Telefonálj, zaklassad az OEP-et. Komolyan. Én terhesen szeptemberben mentem táppénzre és decemberben kaptam előszőr. De már nagyon pipa voltam és minden másnap hivogattam őket.
És igen, kérj igazolást tőlük, mikor küldték el a papirjaidat!!
Ne hagyd!
Szia!
Hát persze!
Nem ez lenne az első eset, hogy a munkáltató későn küldte be a papírokat vagy rossz helyre vagy, hogy az oep későn fizet. Sajnos.
Az illetékes (!) oepnek a beérkezést követő 22+10 munkanapon belül kell utalnia a táppénzt.
Azért is érdemes "igazolást" kérned a munkáltatódtól, mert ha az oep esik késedelembe, akkor jár majd neked késedelmi kamat, ha az több, mint 1000 Ft.
"A késedelemre fizetett kamat mértéke minden naptári nap után a felszámítás időpontjában érvényes jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!