Nincs bejelentett munkája a páromnak. Kell fizetnünk utána a TB-t?
Igen kell, sőt visszamenőlegesen is ki kell fizetni.
Tehát ha 5 hónapja még volt bejelentett munkahelye és az megszűnt, akkor utána még 45 napig járt, de azóta nincs biztosítva. És ha most ő fizetné maga után, akkor nem csak attól a naptól fogva kellene fizetni, amikor is elintézte a maga után fizetést, hanem attól a naptól fogva, hogy nincs ellátása. Viszont ezt úgy tudják megoldani, hogy visszamenőlegesen kell befizetni az elmaradt összegeket.
Akkor is kell ha én gyesen vagyok nekem sincs munkám?
Visszamenőleg kifizettetik??
Mennyi havonta a tb?
Igen, akkor is kell.
Menjen be a munkaügyi központba, ott lehet igényleni hogy 1 évig fizessék neki.
Utolsó!
A munkanélküli senki helyett nem fizet TB-t!
Csak az önkormányzat.
Viszont ahhoz, hogy valaki azért kapja az önkormányzattól a szociális rászorultságot, mert nincs munkahelye, akkor kell regisztrált munkanélkülinek lenni. És erről igazolással rendelkezni, amit csatolni kell a kérelemhez.
De nem a munkanélküliben kell a szociális rászorultságot intézni, hanem az önkormányzatnál.
Viszont ennek azért vannak feltételei és azoknak teljesülniük is kell, hogy meg is kapja az igénylő.
A munkaügyi központtól sem kap ellátást? Mert akkor fizetik utána a tb-t is.
Ha nem akkor nektek kell.
Havi 6660 Ft nektek kell megigényelni, de számítsatok rá, hogy visszamenőleg be fogják fizettetni.
Esetleg önkormányzatnál lehet érdeklődni segítség felőle, ha már lejárt a munkanélküli
Igen, fizetni kell, jönni fog a felszólítás csekkekkel. Utólag is be kell fizetni. Havonta 6.600 ft, szóval készüljetek fel.
Ha gyesen vagy, fizetve van a TB-d ne aggódj.
Tehát a menet:
1.munkaügyi kp-tól igazolás, hogy regisztrált munkanélküli.
2. önkrom.szoc o: beadni kérelmet, a munkaügyis
papírral, hogy segítsenek: tb +20ezer aktívkorúak segélye lesz.
3. a tb adósságot akkor fogják kérni, ha lesz már munkahelye, addig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!