Angliába mennyire érdemes kimenni, ismerőssel de angol nyelvtudás nélkül?
Az egyedül ne azt jelentse hogy full egyedül. Például ha van rokon/barát/ismerős, akkor kérd meg hogy segítsen. Beszédet gyakorolni csak valaki mással tudsz.
Angol Kisokos, kb. minden könyvesboltban de még újságosnál is lehet kapni, 300 ft, benne a nyelvtan legalapvetőbb dolgaival.
Használt tankönyvet is kérhetsz másoktól (akik ismerősök és tanultak angolt), de kb. a bolti ár harmadáért-negyedéért is vehetsz a neten, vagy antikváriumban.
A netről lehet tényleg a legtöbbet tanulni. Millió oldal foglalkozik nyelvtanítással, tök ingyen is.
Nézz még filmeket/sorozatokat angol nyelven (magyar felirattal). Nézd meg a kedvenceidet angolul, azokból is tanulhatsz miközben szórakozol.
De főleg megint, nézd meg a neten. Írd be a google-be hogy angoltanulás meg még hasonló kemény kulcsszavakat és böngéssz az 1 millió találat között.
5-ös!
Az meglehet, hogy itteni viszonyokhoz jobb fizetést kap, de ott sokkal drágább a megélhetés és egy "aljamunka" fizetéséből ott is nagyon nehéz/nem lehet megélni.
Kérdezőnek pedig!
Angolul mindenképp kezdj el nagyon intenzíven tanulni mert anélkül elég reménytelen.
Nyilván, én nem ellene vagyok, sőt... nagyon sokszor voltam már kint és a végleges kiköltözés is a terveim között van már, de azt tudni kell hogy Angliában az egyik legdrágábbak az ingatlanok (bérelni is), amire a fizetés nagy része rámegy és a többi alapélelmiszer sem olcsó.
Persze az itteni fizetéshez képest nagyon jó az ottani takarító bére, de azzal nem itt kell megélned hanem ott.
Nem a kimenetel ellen vagyok hiszen tudom mennyivel jobb lehet, de ott sem kolbászból van a kerítés.
A rokonod hiába keresett ott 300 ezer Forintnak megfelelő fontot, az senkit nem érdekel, mert ahogy mondtam, nem itthon kell belőle megélned, a lényeg hogy az a font ott mennyit ér.
"közben nem nyomorgott"
Csak 12 arabbal/bevándorlóval lakott egy lakásban, nemde?
Kicsit mások az elképzeléseink a nyomorgásról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!