Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi van akkor, ha én X éve...

Mi van akkor, ha én X éve kijelentettem magam tb fizetés alól az OEPnél, de most küldik a számlát a tartozásomról?

Figyelt kérdés

Elküldtem azt a nyomtatványt, hogy külföldre költözöm, postán a helyi OEP-nek, kiköltöztem Németországba. Most meg küldik a levelet, hogy ennyi tartozás meg ilyen kamat meg késedelmi díj...

Most akkor ez hogy van? Hogy bizonyítsam be, hogy 4 éve elküldtem azt a levelet nekik és arról én nem tehetek, hogy ők nem kapták meg?

Ha ezt elpanaszolom lesz rá esélyem, hogy elengedik vagy mérsékelik a tartozást?

Külföldön nem dolgoztam, ott úgy mentem dokihoz, ha kellett, hogy magam fizettem.

(Most hazaköltöznék, ha ez rendeződne, szóval szükségem lenne a tb-re).

2013. máj. 28. 02:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha kinn sem volt munkaviszonyod, akkor itthon fizetni kell a kijelentkezés ellenére is! Ugyanis, ha kijelentkeztél, az még csak az első lépés, ahhoz hogy ne is kelljen itthon fizetned, el kellett volna küldened az OEP-nek a külföldi biztosítód adatait a megfelelő nyomtatványon.

"Külföldön nem dolgoztam"

Pontosan ez miatt semmit nem fognak elengedni, hiszen egyik országban sem volt biztosítási jogviszonyod.

2013. máj. 28. 06:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha kint lent volna jogviszonyod lobálhatnád a papírokat, de így...
2013. máj. 28. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!