Mi van akkor, ha én X éve kijelentettem magam tb fizetés alól az OEPnél, de most küldik a számlát a tartozásomról?
Elküldtem azt a nyomtatványt, hogy külföldre költözöm, postán a helyi OEP-nek, kiköltöztem Németországba. Most meg küldik a levelet, hogy ennyi tartozás meg ilyen kamat meg késedelmi díj...
Most akkor ez hogy van? Hogy bizonyítsam be, hogy 4 éve elküldtem azt a levelet nekik és arról én nem tehetek, hogy ők nem kapták meg?
Ha ezt elpanaszolom lesz rá esélyem, hogy elengedik vagy mérsékelik a tartozást?
Külföldön nem dolgoztam, ott úgy mentem dokihoz, ha kellett, hogy magam fizettem.
(Most hazaköltöznék, ha ez rendeződne, szóval szükségem lenne a tb-re).
Ha kinn sem volt munkaviszonyod, akkor itthon fizetni kell a kijelentkezés ellenére is! Ugyanis, ha kijelentkeztél, az még csak az első lépés, ahhoz hogy ne is kelljen itthon fizetned, el kellett volna küldened az OEP-nek a külföldi biztosítód adatait a megfelelő nyomtatványon.
"Külföldön nem dolgoztam"
Pontosan ez miatt semmit nem fognak elengedni, hiszen egyik országban sem volt biztosítási jogviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!