Külföldi oldalról való rendelésnél hogy írjam az
adataimat? Ékezettel?
Figyelt kérdés
Angol oldal. Ha a városom pl. "Győr", azt hosszű "ő" betűvel írjam, vagy "Gyor"?
Illetve az "Adress" rublikába gondolom az utcát kell, mert a városnak van egy "Town" nevű rublika. Oda az utcanevet "street"-el írjam, vagy rendesen utca? Pl. Sas utca 77 vagy Sas street 77?
A "Postcode/Zip" gondolom az irányítószám, a "County/State" nem tudom mit takar, gondolom állam, de oda nem írok semmit.
Jó lesz Győr, Sas street 77, 1234 (irányítószám, nem tudom mennyi Győré), Countryhoz azért oda kellene írni, hogy HUNGARY. Célba fog érni a csomagod így. :)
2013. máj. 24. 16:00
2/8 A kérdező kommentje:
Ez nem "Country". Country van, az nyilván Hungary, ez csak simán County/State.
Egyébként tuti jó lesz így? Mert ugye attól hogy külföldről rendelem, még Magyarországra postázzák, és magyar postás fogja kihozni, ő meg nem tudom érteni fogja e a "street" szót.
2013. máj. 24. 16:02
3/8 anonim válasza:
Ne írd azt, hogy STREET. Ostobaság lenne. A címednek az országnéven túli része annak a postai rendszernek szól ahol élsz. Tegyük fel az USA-ból rendelsz, akkor ott az eladó kinyomtatja a címedet, ráragasztja a címedet, feladja a postán, ahol az országnév az egyetlen mérvadó információ. Felrakják egy euróoai repülőre, mondjuk Frankfurtban átrakják a pesti gépre, aztán mikor ide ért a csomagod, akkor lép be a képbe a címed többi része, a város, irányítószám, utcanév, közterület megnevezése, házszám. A magyar postának felesleges streetet írnod, ezt ugye belátod.
2013. máj. 24. 16:07
4/8 Nosco válasza:
A country/state pedig a megye megfelelője.
De ékezet mehet mindenhova.
2013. máj. 24. 16:28
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
Akkor a megyét is beírjam szerintetek? Azt nem kötelező, nincs megcsillagozva.
2013. máj. 24. 16:30
6/8 anonim válasza:
Ne írd be, mert a magyar postásokat nem érdekli a megye, csak az irányítószám.
2013. máj. 24. 16:44
7/8 anonim válasza:
Ha esetleg kétségeid lennének: én már több száz alkalommal rendeltem külföldről, szóval tapasztalatból mondom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!