Talált pénzt milyen összegtől kell bejelenteni s mi az a határ ami alatt még törvényesen zsebrevághatom? 80 000 Ft? 800 000 Ft? 8 000 000 Ft?
Nem vagyok benne biztos hogy ha találok 8 000 000 Ft-ot s veszek belőle egy 8 000 000-s autót akkor az adóhatóság ha megkérdezi honnan a pénz, azt mondom találtam, elfogadja...
Nem vagyok abban se biztos hogy nem kell értesitenem a rendörséget hanem törvényesen zsebrevághatom...
Elvileg mindig kéne értesítened a hatóságakat.
Gyakorlatilag hacsak nem milliókat találsz akkor soha senki nem fog kérdezni tőled semmit. Annyira meg kevesen szerencsések, hogy találnak 10 misit az utcán egy borítékba...
engem az érdekel mekkora az az összeg amit nyugodtan elkölthetek s nem kell semmit se mellőzni.
ha nem tetzsik a kérdés minek válaszolsz?
bőven van itt olyan ember is akinek annyira unalmas a kérdés hogy szóvátegye de annyira már nem hogy válasz nélkül hagyja...
Milliókat is nyugodtan elkölthetsz, kutya nem fog kérdezni senkit.
Persze ha kérdeznek, mert vettél 2 M6-os bömbit meg egy 50 millás házat akkor a NAV-nak aztán mesélheted, hogy "találtad" :)
na ez az.
a kérdés az h mi a határ?
vagy a talált pénz adóköteles?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!